Tagliatelle s kalmármi v paradajkovom vývare
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
kalmárov750g
cestovín tagliatelle150g
paradajok7
červených pepperoncinicesnak
olivový olej
morská soľ
Postup prípravy
Krok 1
Kalmáre očistíme a nakrájame na prúžky.
Krok 2
Jemne nasekáme strúčik cesnaku a pepperoncini.
Krok 3
Rozpálime olivový olej, na ktorom osmažíme nakrájané kalmáre, pridáme cesnak, štipku posekaných pepperoncini (na špičku noža). Do takto pripraveného základu pridáme na kocky nakrájané paradajky, ktoré mierne podusíme a dochutíme soľou.
Krok 4
Uvarené tagliatelle scedíme a premiešame so zmesou z kalmárov.
Krok 5
Z tagliatelle vytvoríme na tanieri hniezdo a okraj taniera dozdobíme pepperoncinmi.