Sushi z plnenej sépie

Sushi z plnenej sépie
Čas prípravy30 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4
stredne veľkej sépie
3
hrnčeky ryže na sushi
2
lyžica sójovej omáčky
1
lyžice oleja
1
lyžica čierneho sezamu
1
lyžica mirinu
1/2
póru
wasabi

Postup prípravy

Krok 1
Sépie umyjeme a odrežeme im chápadlá a postranné plutvičky.
Krok 2
Ostrým nožom homáre rozpolíme po dĺžke a odstránime z nich vnútornosti. Homárie mäso vyberieme a odložíme. Prázdne polovice panciera opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Mäso nakrájame na plátky hrubé 2 cm.
Krok 3
Chápadlá a plutvičky nakrájame nadrobno a povaríme vo vode ochutenej mirinom (sladeným japonským ryžovým vínom) a sójovou omáčkou.
Krok 4
Podávame s wasabi a sójovou omáčkou pre dochutenie každého sústa.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s plodmi mora
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich