Sushi z plnenej sépie

Sushi z plnenej sépie
Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4
stredne veľkej sépie
3
hrnčeky ryže na sushi
2
lyžica sójovej omáčky
1
lyžice oleja
1
lyžica čierneho sezamu
1
lyžica mirinu
1/2
póru
wasabi

Postup prípravy

Krok 1
Sépie umyjeme a odrežeme im chápadlá a postranné plutvičky.
Krok 2
Ostrým nožom homáre rozpolíme po dĺžke a odstránime z nich vnútornosti. Homárie mäso vyberieme a odložíme. Prázdne polovice panciera opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Mäso nakrájame na plátky hrubé 2 cm.
Krok 3
Chápadlá a plutvičky nakrájame nadrobno a povaríme vo vode ochutenej mirinom (sladeným japonským ryžovým vínom) a sójovou omáčkou.
Krok 4
Podávame s wasabi a sójovou omáčkou pre dochutenie každého sústa.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich