Smažené krevety s exotickým nádychom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
300g
kreviet250ml
kokosového mliekaryža Basmati
čerstvý koriander
cesnak
karí korenie
zázvor
sezamový olej
morská soľ
biele mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Najprv si pripravíme krevety. Odstránime hlavičku a škrupinu; krevetu dôkladne umyjeme a vyberieme črievko. Náš tip: Chvostík odstraňovať nemusíte; krevety s chvostíkom vyzerajú pri servírovaní dobre.
Krok 2
Zázvor olúpeme a rozkrájame na plátky.
Krok 3
Na panvici rozohrejeme olej a vložíme krevety. Asi po minúte ich dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Keď krevety rovnomerne zružovejú, vyberieme ich z panvice.
Krok 4
Do panvice vložíme zázvor a dochutíme ho karí korením. Pridáme kokosové mlieko a necháme ho asi štyri minúty povariť. Dosolíme podľa chuti.
Krok 5
Tesne pred podávaním vložíme krevety späť do panvice a pridáme jemne nakrájané listy koriandra.
Krok 6
Krevety naaranžujeme na tanier a ozdobíme koriandrom. Podávame s ryžou Basmati.