Slimáky po burgundsky

Slimáky po burgundsky
Čas prípravy4 hod 30 min
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií8

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
8
tuctov slimákov
500g
hrubozrnnej soli
500ml
vínneho octu
750ml
bieleho burgundského vína
100g
cibule
200g
mrkvy
100
stopkového zeleru
zväzok bylín (tymian, bobkový list, petržlenová vnat)
5
strúcikov cesnaku
800g
masla
100g
petržlenovej vnate
150g
šalotky
4
strúciky cesnaku
strúhanka
cierne korenie
50g
strúhanky
soľ

Postup prípravy

Príprava bylinkového masla:
1. Zmäknuté maslo zmiešame s nadrobno nasekanou šalotkou, petržlenovou vnatou a cesnakom.
2. Pridáme sol, korenie a strúhanku a potom zmes uložíme do chladnicky.
3. Bylinkové maslo vyberieme s dostatocným predstihom, aby zmäklo a dobre sa plnilo do ulít.
Príprava slimákov:
1. Živé slimáky necháme 24 hodín hladovat, potom ich dôkladne opláchneme vodou a odstránime bielu zátku.
2. Naložíme ich do zmesi soli a octu na 10 hodín, následne ich ocistíme a varíme vo vriacej vode 30 minút.
3. Slimáky vyberieme z ulít, odstránime cierne vnútornosti a znovu ich umyjeme.
4. Potom ich zhruba 3 hodiny varíme spolu s vínom, cibulou, mrkvou, zelerom, bylinkami, cesnakom, solou a korením.
5. Ulity umyjeme, ocistíme všetky necistoty a povaríme 30 minút vo vode.
6. Vychladnuté ulity vytrieme zmäknutým bylinkovým maslom, dovnútra vložíme varené slimáky a pomocou malej lyžicky ulity maslom uzavrieme.
7. Pecieme v rúre predhriatej na 150 °C približne 25 minút – maslo sa pocas prípravy nesmie škvarit.
GASTRO TIP:
Ovela jednoduchší variant predstavuje nákup predvarených slimákov, ktoré stací spolocne s bylinkovým maslom vložit do prázdnych ulít (kúpených alebo nazbieraných a dôkladne ocistených) a následne zapiect v rúre.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich