Slávky vo víne a bylinkovej šťave

Slávky vo víne a bylinkovej šťave
Čas prípravy35 min
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
slávok
200ml
bieleho vína
2l
rybacieho vývaru
2
paradajky
2
cibule
2
strúčiky cesnaku
3
vetvičky zeleru
petržlen
1
fenikel
1/2g
šafranu
bobkový list
celé korenie
klinček
1
zväzok byliniek (rozmarín, tymián. majorán)
korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Slávky dôkladne prepláchneme a otvorené vyhodíme.
Krok 2
Zeleninu, cibuľu a cesnak nakrájame a osmažíme na panvici, pokým cibuľa nezosklovatie.
Krok 3
Zeleninu zalejeme bielym vínom a prilejeme rybí vývar. Pridáme všetko korenie a zväzok byliniek. Osolíme a okoreníme a krátko povaríme.
Krok 4
Vsypeme slávky a necháme variť 10 – 15 minút, pokým sa lastúry neotvoria. Pri dlhšom varení by mušle stuhli.
Krok 5
Odstránime všetky zavreté exempláre.
Krok 6
Otvorené slávky podávame so šťavou a opečenou bagetou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich