Slávky na víne s koreňovou zeleninou a stonkovým zelerom

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
mušlí slávok100g
stonkového zeleru2ks
mrkvy1
petržlen80g
zeleru buľvy100g
šalotky3strúčiky
cesnaku100g
masla300ml
bieleho vínamorská soľ - Fleur de Sel
Olivový olej Extra Virgine
Poriadna hrsť nasekanej petržlenovej vňate (hladkolistej)
Postup prípravy
Krok 1
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na rezančeky (julienne).
Krok 2
Rovnako nakrájame stonkový zeler.
Krok 3
Rozohrejeme hrniec na mušle, pridáme do neho olej, najemno nakrájanú šalotku, cesnak a všetku nakrájanú zeleninu.
Krok 4
Všetko spolu restujeme asi 2 minúty.
Krok 5
Vsypeme dobre umyté a prebrané mušle a podlejeme bielym vínom.
Krok 6
Zakryjeme pokrievkou a počkáme až sa všetky mušle otvoria. To by malo trvať maximálne 2-3 minúty.
Krok 7
Dochutíme soľou a čerstvo namletým korením.
Krok 8
Nakoniec pridáme studené a na kocky nakrájané maslo a nasekanú vňať.
Krok 9
Odstavíme a dobre pod pokrievkou pretrasieme.
Krok 10
Ihneď podávame. Môžeme servírovať aj priamo v hrnci na mušle.