Octodog, petržlenová salsa s paradajkami, dresing a smažená cibuľka

Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
5ks
varené chápadlá chobotnice
4pl
METRO Chef olivový olej EV
2strúčiky
METRO Chef cesnaku / červený lúpaný
120g
1 malá čili paprička
2-3strúčiky
Soľ morská Maldon, čierne korenie čerstvo namleté
1pl
METRO Chef vňať hladkolistá
1ks
METRO Chef citrón na šťavu
5ks
METRO Chef Bagety svetlé mini 75 g
2ks
lahôdkové cibuľky
5listov
METRO Chef šalát litle gem
5pl
METRO Chef chipotle BBQ dresing
40g
METRO Chef Smaženej cibuľky
5ks
noviny na servis
5ks
METRO Professional drevené ihlice
Petržlenová salsa:
80g
šťava z 1 väčšieho METRO Chef citróna
1zväzok
čerstvej METRO Chef petržlenovej vňate 
5ks
METRO Chef paradajok
1
Fine Life červená cibuľa
6pl
METRO Chef Olivový olej 
soľ, korenie

Postup prípravy

1. Najskôr si pripravíme marinádu na chobotnicu. Cesnak nastrúhame, čili a petržlenovú vňať najemno nasekáme. Zmiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou.
2. Chobotnica: Predvarenú chobotnicu napichneme na drevené ihlice, ktoré sme vopred namočili do vody a dôkladne potrieme pripravenou marinádou. Grilujeme, ideálne na rošte za občasného otáčania.
3. Salsa: V miske zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, na kocky nakrájané paradajky (bez dužiny) a na plátky nakrájanú cibuľu.
4. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme, zľahka premiešame.
5. Pečivo na hot-dog / mini bagetky pozdĺžne narežeme ale nedokrojíme úplne. Grilujeme potreté olejom reznou stranou dole na grile.
6. Bagety potrieme dresingom, vložíme list šalátu, petržlenovú salsu s paradajkami a grilovanú chobotnicu, ktorú sme zbavili ihlice. Polejeme jemne dresingom a posypeme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a smaženou cibuľkou.
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich