Novozélandské slávky na grile

Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
40ks
slávky novozélandské v škrupine 1/2
Petržlenové maslo s cesnakom a citrónom:
120g
ARO masla
2-3strúčiky
METRO Chef cesnaku
3pl
METRO Chef petržlenovej vňate
80g
šťava a kôra z ½ METRO Chef citróna 
80g
METRO Chef parmezánu strúhaného
60g
Soľ a korenie čerstvo namleté
S paradajkami a parmezánom:
3pl
METRO Chef olivový olej EV
0,5g
1 menšia METRO Chef cibuľa
1čl
čili vločky
1konzerva
METRO Chef drvených paradajok (cca 400 g)
1pl
hnedého cukru Fine Life
2stonky
METRO Chef čerstvej bazalky
80g
ARO masla
Soľ, čerstvo namleté korenie
60g
METRO Chef parmezán strúhaný na posypanie
Hrsť pažítka čerstvá

Postup prípravy

S petržlenovým maslom, cesnakom a citrónom
1. Slávky osušíme a nožom uvoľníme od ulity.
2. Maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou, nastrúhaným parmezánom a dochutíme šťavou a kôrou s citróna, soľou a korením.
3. Mušle natrieme ochuteným maslom a posypeme ešte nastrúhaným parmezánom.
4. Vložíme na rozohriaty gril a grilujeme 4-5 minút.
S paradajkami a parmezánom
1. Slávky osušíme a nožom uvoľníme od ulity.
2. Na olivovom oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu.
3. Pridáme malé množstvo čili vločiek a podlejeme vínom. Krátko podusíme.
4. Pridáme drvené paradajky z konzervy, hnedý cukor, osolíme a okoreníme.
5. Nakoniec pridáme nakrájanú bazalku a odstavíme.
6. Mušle naplníme paradajkovou omáčkou a posypeme parmezánom.
7. Vložíme na rozohriaty gril a grilujeme 4-5 minút.
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich