Krémová tarhoňa s maslovou tekvicou, mortadellou, slaninou, pecorinom a krevetami

Krémová tarhoňa s maslovou tekvicou, mortadellou, slaninou, pecorinom a krevetami
Čas prípravy40 min + pečenie tekvice
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
375g
ARO Tarhoňa
1lit
Domáci  vývar zeleninový
500g
Tekvica maslová alebo Hokkaido
100g
METRO Chef oravská slanina
125g
Mortadella
100g
Cibuľka - šalotka
80ml
METRO Chef olivový olej EV
50g
METRO Chef cesnak čistený
1štipka
METRO Chef šafrán mletý sušený
100g
ARO maslo
120g
Pecorino alebo METRO Premium Parmigiano reggiano
80ml
Víno biele
125ml
METRO Chef smotana na šľahanie
600g
METRO Chef Krevety black tiger surové nelúpané 16/20 mraz.
200g
METRO Chef hrášok výhonky, METRO Chef mikro-bylinky, METRO Chef vňať, METRO Chef Tymian METRO Chef tekvica lúpaná jadrá CN
METRO Chef citróny

Postup prípravy

Krok 1
Slaninu (Pancettu) a mortadellu  nakrájame na tenké malé prúžky a pomaličky restujeme na rozpálenej panvici dozlatova.
Krok 2
Tekvicu očistíme, zbavíme jadier a nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom, osolíme, pridáme vetvičku tymianu a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Časť rozmixujeme na hladké pyré (pridáme trochu vývaru a smotany) a časť odložíme na servis.
Krok 3
Tarhoňu restujeme na troške oleja, podlejeme vínom a necháme víno vstrebať do tarhone.  Následne podlejeme vývarom, pridáme šafrán a za neustáleho miešania postupne dávkujeme po troške vývar počas celej doby prípravy tarhone (cca 13 minút alebo podľa potreby).
Krok 4
Do tarhone vmiešame tekvicový krém a krátko povaríme. Podľa potreby zjemníme smotanou a maslom. Dochutíme nastrúhaným pecorinom, prípadne soľou.
Krok 5
Nakoniec do krémovej tarhone vmiešame opečenú tekvicu na kocky, kocky Pecorina a restovanú slaninku s mortadellou. Necháme 1-2 minúty postáť, tarhoňa by mala byť redšej konzistencie, aby sa pekne rozliala po tanieri.
Krok 6
Krevety očistíme (chvostovú časť a vyberieme črievko) a opečieme na panvici spolu s olivovým olejom, cesnakom a šalotkou pomerne rýchlo. Môžeme pridať bylinky, osolíme a okoreníme.
Krok 7
Tarhoňu vylejeme na tanier, pridáme opečené krevety, posypeme opečenou slaninkou, nastrúhaným pecorinom a citrónovou kôrou. Dozdobíme bylinkami.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich