Krémová tarhoňa s maslovou tekvicou, mortadellou, slaninou, pecorinom a krevetami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
375g
ARO Tarhoňa1lit
Domáci vývar zeleninový500g
Tekvica maslová alebo Hokkaido100g
METRO Chef oravská slanina125g
Mortadella100g
Cibuľka - šalotka80ml
METRO Chef olivový olej EV50g
METRO Chef cesnak čistený1štipka
METRO Chef šafrán mletý sušený100g
ARO maslo120g
Pecorino alebo METRO Premium Parmigiano reggiano80ml
Víno biele125ml
METRO Chef smotana na šľahanie600g
METRO Chef Krevety black tiger surové nelúpané 16/20 mraz.200g
METRO Chef hrášok výhonky, METRO Chef mikro-bylinky, METRO Chef vňať, METRO Chef Tymian METRO Chef tekvica lúpaná jadrá CNMETRO Chef citróny
Postup prípravy
Krok 1
Slaninu (Pancettu) a mortadellu nakrájame na tenké malé prúžky a pomaličky restujeme na rozpálenej panvici dozlatova.
Krok 2
Tekvicu očistíme, zbavíme jadier a nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom, osolíme, pridáme vetvičku tymianu a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Časť rozmixujeme na hladké pyré (pridáme trochu vývaru a smotany) a časť odložíme na servis.
Krok 3
Tarhoňu restujeme na troške oleja, podlejeme vínom a necháme víno vstrebať do tarhone. Následne podlejeme vývarom, pridáme šafrán a za neustáleho miešania postupne dávkujeme po troške vývar počas celej doby prípravy tarhone (cca 13 minút alebo podľa potreby).
Krok 4
Do tarhone vmiešame tekvicový krém a krátko povaríme. Podľa potreby zjemníme smotanou a maslom. Dochutíme nastrúhaným pecorinom, prípadne soľou.
Krok 5
Nakoniec do krémovej tarhone vmiešame opečenú tekvicu na kocky, kocky Pecorina a restovanú slaninku s mortadellou. Necháme 1-2 minúty postáť, tarhoňa by mala byť redšej konzistencie, aby sa pekne rozliala po tanieri.
Krok 6
Krevety očistíme (chvostovú časť a vyberieme črievko) a opečieme na panvici spolu s olivovým olejom, cesnakom a šalotkou pomerne rýchlo. Môžeme pridať bylinky, osolíme a okoreníme.
Krok 7
Tarhoňu vylejeme na tanier, pridáme opečené krevety, posypeme opečenou slaninkou, nastrúhaným pecorinom a citrónovou kôrou. Dozdobíme bylinkami.