Homár thermidor

Homár thermidor
Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2
uvarených homárov
60g
masla
1
nakrájanej šalotky
25g
hladkej múky
300ml
mlieka
1,5
lyžičky nakrájanej čerstvej trebuľky
1
lyžička nakrájaného čerstvého estragónu
1,5
lyžičky nakrájanej petržlenovej vňate
2
lyžičky dijónskej horčice
6
lyžíc suchého bieleho vína
3
lyžice smotany na šľahanie
4
lyžice nastrúhaného parmezánu
citrón
čierne mleté korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Gril predhrejeme na stredne vysokú teplotu. Homárom vykrútime hlavy, klepetá odlomíme, prelámeme a vyberieme mäso.
Krok 2
Ostrým nožom homáre rozpolíme po dĺžke a odstránime z nich vnútornosti. Homárie mäso vyberieme a odložíme. Prázdne polovice panciera opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Mäso nakrájame na plátky hrubé 2 cm.
Krok 3
V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme šalotku a opekáme ju 4 – 5 minút domäkka. Zapražíme ju múkou a za stáleho miešania zahrievame 2 minúty.
Krok 4
Hrniec odstavíme a omáčku postupne zriedime mliekom. Hrniec vrátime na oheň, omáčku za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Zmiernime oheň, do omáčky vmiešame bylinky a horčicu a osolíme ju a posypeme čiernym korením.
Krok 5
Hrniec odstavíme a do omáčky všľaháme víno a smotanu. Hrniec potom vrátime na platňu a omáčku pozvoľna varíme do zhustnutia.
Krok 6
Vložíme mäso z homára a 2 – 3 minúty prehrejeme. Zmes rozdelíme do polovíc panciera, posypeme parmezánom a grilujeme dozlatista. Hotový pokrm upravíme na misu, ozdobíme plátkami citróna a vetvičkami petržlenu a podávame.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich