Homár s estragónovou omáčkou a pappardelle
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
homára500g
varených cestovín pappardelle300ml
suchého bieleho vína400ml
kuracieho vývaru300g
Crème fraîche150g
koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)200g
valeriánka20g
nesoleného maslapolníček
estragón
morská soľ
biele mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Z koreňovej zeleniny a vody si pripravíme vývar, v ktorom uvaríme homára. Čas prípravy je 15 minút.
Krok 2
Homára z vývaru vyberieme, rozstrihneme a z chvosta a klepiet vyberieme mäso. Prázdnu schránku vyčistíme a použijeme ako ozdobu na dozdobenie celkového pokrmu.
Krok 3
V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo, do ktorého pridáme jednu nakrájanú šalotku. Za stáleho miešania privedieme do varu. Tekutina nám pozvoľna zhustne, prilejeme do nej vývar a biele víno.
Krok 4
Opäť necháme tekutinu za stáleho miešania zredukovať, pridáme Crème fraîche, estragón a morskú soľ s bielym mletým korením. Do omáčky pridáme mäso z homára.
Krok 5
Takto pripraveného homára servírujeme na tanier na hniezdo s pappardelle a dozdobíme ho valeriánkou a prázdnou schránkou homára.