Homár s estragónovou omáčkou a pappardelle

Homár s estragónovou omáčkou a pappardelle
Čas prípravy45 min
ObťažnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
homára
500g
varených cestovín pappardelle
300ml
suchého bieleho vína
400ml
kuracieho vývaru
300g
Crème fraîche
150g
koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
200g
valeriánka
20g
nesoleného masla
polníček
estragón
morská soľ
biele mleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Z koreňovej zeleniny a vody si pripravíme vývar, v ktorom uvaríme homára. Čas prípravy je 15 minút.
Krok 2
Homára z vývaru vyberieme, rozstrihneme a z chvosta a klepiet vyberieme mäso. Prázdnu schránku vyčistíme a použijeme ako ozdobu na dozdobenie celkového pokrmu.
Krok 3
V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo, do ktorého pridáme jednu nakrájanú šalotku. Za stáleho miešania privedieme do varu. Tekutina nám pozvoľna zhustne, prilejeme do nej vývar a biele víno.
Krok 4
Opäť necháme tekutinu za stáleho miešania zredukovať, pridáme Crème fraîche, estragón a morskú soľ s bielym mletým korením. Do omáčky pridáme mäso z homára.
Krok 5
Takto pripraveného homára servírujeme na tanier na hniezdo s pappardelle a dozdobíme ho valeriánkou a prázdnou schránkou homára.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s plodmi mora
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich