Chilli homár

Chilli homár
Čas prípravy40 min
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2
čerstvého homára
500g
očistených sladkých chilli papričiek
5
šalotiek nakrájaných najemno
1
zázvor nakrájaný najemno
1/2
koreňa galangal
1
zväzok citrónovej trávy nasekanej najemno
3
puky palmového cukru
80g
krevetovej pasty
2
pol. lyžice paradajkového pretlaku
1
zväzok koriandra
skelety z 2 homárov
6
pol. lyžíc rybacej omáčky
3 000ml
kokosového mlieka
vyprážaná tráva zo sladkého zemiaka
2
pol. lyžice orestovaných kokosových hoblín
3
pošírovaného bok choy

Postup prípravy

Príprava bylinkového masla:
1. Vo vriacej vode sparíme chilli papričky a okamžite ich schladíme v ľadovej triešti. 
2. Necháme odkvapkať a v mixéri rozmixujeme na hustú červenú pastu.
3. Homára vložíme do vriacej vody na 6 minút, potom ihneď schladíme, vylúpeme na jednotlivé porcie a skelety použijeme na základ chilli omáčky.
4. Na tuku orestujeme šalotku, zázvor, galangal a citrónovú trávu, v polovici restovania pridáme skelety spolu s palmovým cukrom. Všetko dôkladne restujeme do skaramelizovania. 
5. Do zlatistého základu pridáme krevetovú pastu, paradajkový pretlak a nasekaný koriander. Dôkladne premiešame a podlejeme rybacou omáčkou.
6. Necháme odpariť nadbytočnú vodu a celý základ podlejeme kokosovým mliekom. Pomaly varíme 1 hodinu. 
7. Po uvarení zo základu odstránime skelety homára a všetko dôkladne rozmixujeme na jemnú pastu, ktorú pred servírovaním ešte zjemníme kokosovým mliekom.
Podávanie:
1. Jednotlivé porcie homára vložíme do maslového rybieho vývaru a zľahka prehrejeme. 
2. Chilli základ zľahka zarestujeme, podlejeme kokosovým mliekom, poprípade dochutíme čerstvými chilli papričkami a rybacou omáčkou.
3. Homára podávame s pošírovaným bok choy, smaženou trávou zo sladkých zemiakov a kokosovými hoblinami. 
4. Celý pokrm môžeme ozdobiť thajskou bazalkou, Salicorniom a vyšľahaným kokosovým mliekom. 
5. Vhodnou prílohou je jazmínová ryža.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich