Cestoviny, krevety a "Bisque"

Čas prípravy15 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
"Bisque"
750g
METRO Chef Krevety (argentínske, black tiger)
60ml
METRO Chef Olivový olej EV
80g
Stonkový zeler (sedano)
80g
Pór
20g
METRO Chef Cesnak čistený červený
60g
Kúsok zázvoru
150g
METRO Chef Mrkva (Karotka)
60g
METRO Chef Cibuľa žltá
5ks
METRO Chef rajčiny cherry
70ml
Brandy
100ml
Portské víno
80g
METRO Chef Drvené paradajky alebo pretlak
1-2ks
Čili papričky podľa chuti
3g
METRO Chef Estragón čerstvý
5g
METRO Chef tymian čerstvý
2ks
METRO Chef bobkový list
1liter
Voda podľa potreby
5g
Soľ morská
1g
Čerstvo namleté korenie
250ml
METRO Chef Smotana na šľahanie
40g
Maslo
60g
METRO Chef Limety (šťava a kôra)
Cestoviny, krevety a "Bisque"
1liter
Bisque – krevetový základ
500g
METRO Chef Trofie cestoviny chladené
50g
Maslo
1ks
METRO Chef limety (šťava a kôra)
40g
Metro Chef olivový olej
800g
METRO Chef Krevety Black tiger
10g
METRO Chef Mikrobylinky (žerucha, mizuna ...)
3g
Soľ morská
1g
METRO Chef Korenie čierne čerstvo namleté

Postup prípravy

"Bisque"
1. Panciere a hlavy z kreviet si pripravíme do misky. Opláchneme a osušíme.
2. V hrnci rozohrejeme malé množstvo olivového oleja. Orestujeme nakrájaný stonkový zeler, pór a strúčik cesnaku. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zázvor a polovicu cibule.
3. Keď je zelenina orestovaná, prisypeme rozpolené paradajky a panciere z kreviet. Zastrekneme brandy a podlejeme portským vínom a pridáme pretlak alebo drvené paradajky.
4. Aby bola bisque mierne pikantná, ochutíme ju čili papričkami, vetvičkou estragónu, tymianu a bobkovým listom. Podlejeme vodou, osolíme a okoreníme.
5. Necháme povariť asi 40 minút. Potom precedíme a prilejeme smotanu.
6. Pridáme kúsok čerstvého masla a mierne premixujeme. Ochutíme citrónovou šťavou a kôrou, doplníme mikrobylinkami.
Cestoviny, krevety a "Bisque"
1. Do panvice nalejeme bisque a necháme zovrieť.
2. Vložíme chladené cestoviny a dovaríme. Ochutíme kockami studeného masla.
3. Krevety olúpeme, zbavíme črievka, osušíme a prípadne nakrájame na menšie kusy. Ochutíme olivovým olejom, limetovou šťavou a kôrou, soľou a korením. Podľa potreby prípadne 30 sekúnd zarestujeme .
4. Zmiešame s cestovinami a ihneď podávame.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich