Cestoviny, krevety a "Bisque"
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
"Bisque"
750g
METRO Chef Krevety (argentínske, black tiger)60ml
METRO Chef Olivový olej EV80g
Stonkový zeler (sedano)80g
Pór20g
METRO Chef Cesnak čistený červený60g
Kúsok zázvoru150g
METRO Chef Mrkva (Karotka)60g
METRO Chef Cibuľa žltá5ks
METRO Chef rajčiny cherry70ml
Brandy100ml
Portské víno80g
METRO Chef Drvené paradajky alebo pretlak1-2ks
Čili papričky podľa chuti3g
METRO Chef Estragón čerstvý5g
METRO Chef tymian čerstvý2ks
METRO Chef bobkový list1liter
Voda podľa potreby5g
Soľ morská1g
Čerstvo namleté korenie250ml
METRO Chef Smotana na šľahanie40g
Maslo60g
METRO Chef Limety (šťava a kôra)Cestoviny, krevety a "Bisque"
1liter
Bisque – krevetový základ500g
METRO Chef Trofie cestoviny chladené50g
Maslo1ks
METRO Chef limety (šťava a kôra)40g
Metro Chef olivový olej800g
METRO Chef Krevety Black tiger10g
METRO Chef Mikrobylinky (žerucha, mizuna ...)3g
Soľ morská1g
METRO Chef Korenie čierne čerstvo namletéPostup prípravy
"Bisque"
1. Panciere a hlavy z kreviet si pripravíme do misky. Opláchneme a osušíme.
2. V hrnci rozohrejeme malé množstvo olivového oleja. Orestujeme nakrájaný stonkový zeler, pór a strúčik cesnaku. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zázvor a polovicu cibule.
3. Keď je zelenina orestovaná, prisypeme rozpolené paradajky a panciere z kreviet. Zastrekneme brandy a podlejeme portským vínom a pridáme pretlak alebo drvené paradajky.
4. Aby bola bisque mierne pikantná, ochutíme ju čili papričkami, vetvičkou estragónu, tymianu a bobkovým listom. Podlejeme vodou, osolíme a okoreníme.
5. Necháme povariť asi 40 minút. Potom precedíme a prilejeme smotanu.
6. Pridáme kúsok čerstvého masla a mierne premixujeme. Ochutíme citrónovou šťavou a kôrou, doplníme mikrobylinkami.
2. V hrnci rozohrejeme malé množstvo olivového oleja. Orestujeme nakrájaný stonkový zeler, pór a strúčik cesnaku. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zázvor a polovicu cibule.
3. Keď je zelenina orestovaná, prisypeme rozpolené paradajky a panciere z kreviet. Zastrekneme brandy a podlejeme portským vínom a pridáme pretlak alebo drvené paradajky.
4. Aby bola bisque mierne pikantná, ochutíme ju čili papričkami, vetvičkou estragónu, tymianu a bobkovým listom. Podlejeme vodou, osolíme a okoreníme.
5. Necháme povariť asi 40 minút. Potom precedíme a prilejeme smotanu.
6. Pridáme kúsok čerstvého masla a mierne premixujeme. Ochutíme citrónovou šťavou a kôrou, doplníme mikrobylinkami.
Cestoviny, krevety a "Bisque"
1. Do panvice nalejeme bisque a necháme zovrieť.
2. Vložíme chladené cestoviny a dovaríme. Ochutíme kockami studeného masla.
3. Krevety olúpeme, zbavíme črievka, osušíme a prípadne nakrájame na menšie kusy. Ochutíme olivovým olejom, limetovou šťavou a kôrou, soľou a korením. Podľa potreby prípadne 30 sekúnd zarestujeme .
4. Zmiešame s cestovinami a ihneď podávame.
2. Vložíme chladené cestoviny a dovaríme. Ochutíme kockami studeného masla.
3. Krevety olúpeme, zbavíme črievka, osušíme a prípadne nakrájame na menšie kusy. Ochutíme olivovým olejom, limetovou šťavou a kôrou, soľou a korením. Podľa potreby prípadne 30 sekúnd zarestujeme .
4. Zmiešame s cestovinami a ihneď podávame.