Cataplana
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1,5kg
rybích filiet a/alebo morských plodov600g
zemiakov600g
paradajok0,75l
suchého bieleho vína150ml
olivového oleja3
cibule (biela a červená)3
strúčky cesnaku3
papriky3
bobkové listy6
vetvičiek tymianu3
lyžice sekanej petržlenovej vňatehrubo mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Olúpte cesnak a cibuľu a nakrájajte ich na kolieska. Oškrabte a nakrájajte zemiaky a papriku nakrájajte na rezančeky.
Krok 2
Zeleninu dajte do hrnca. Nakrájajte ryby a rozprestrite ich na zeleninu. Pridajte morské plody.
Krok 3
Rozštvrtite paradajky, zbavte ich semienok a pridajte do hrnca. Pridajte soľ, čierne mleté korenie, bobkový list a tymian, olivový olej aj víno.
Krok 4
Predhrejte rúru na 225 °C. Hrniec priklopte pokrievkou a varte v rúre na strednej pozícii 20 minút.
Krok 5
Znížte teplotu na 175 °C a varte ďalších 10 minút. Vyberte z rúry a otvorte.
Krok 6
Podľa chuti znovu pridajte soľ a čierne mleté korenie. Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať.