Krémová tarhoňa so šafranom, pecorinom a krevetami

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
750g
MCKrevety KP40g
Cesnak1ks
Červená čilli paprička (podľa chuti)1vetvička
Petržlenová vňať1/2ks
Citrón na kôruSoľ
Čerstvo namleté korenie
380g
Tarhoňa80ml
Olivový olej EV80g
Šalotka100ml
Víno biele suché1l
Vývar (zeleninový, z pancierov kreviet)100g
Maslo120g
Pecorino strúhané (alebo Parmigiano reggiano)180ml
Smotana na šľahanie 30-33%Postup prípravy
Krok 1
Šalotku očistíme a nakrájame na jemno. Restujeme na troške oleja.
Krok 2
Pridáme tarhoňu a spolu krátko restujeme. Podlejeme vínom a necháme ho za neustáleho miešania vstrebať do tarhone.
Krok 3
Podlejeme horúcim vývarom, pridáme šafran a za neustáleho miešania postupne dávkujeme po troške vývar počas celej prípravy tarhone.
Krok 4
Do tarhone vmiešame smotanu a o malú chvíľu aj nastrúhané pecorino.
Krok 5
Nakoniec do krémovej tarhone vmiešame kocky studeného masla. Necháme 1-2 minúty postáť, tarhoňa by mala byť redšej konzistencie, aby sa pekne rozliala po tanieri.
Krok 6
Krevety očistíme (chvostovú časť a prípadne vyberieme črievko) a opečieme na panvici spolu s olivovým olejom , cesnakom a čili pomerne rýchlo. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a kúsok masla . Osolíme a okoreníme.
Krok 7
Na tarhoňu rozložíme opečené krevety, nastrúhame citrónovú kôru a prípadne dozdobíme.