Tekvicové gnocchi s králičím mäsom

Tekvicové gnocchi s králičím mäsom
Čas prípravy45 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
3
králičie chrbty
6
plátkov parmskej šunky
čerstvá bazalka
čerstvý rozmarín
soľ
čierne mleté korenie
500g
tekvice
1
žĺtok
50g
čerstvo nastrúhaného parmezánu
150g
semolinovej múky
muškátový oriešok
maslo
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Z každého králičieho chrbta vykrojíme dve filety. Mäso jemne osolíme a okoreníme a spoločne s čerstvými bylinkami zabalíme do parmskej šunky.
Krok 2
Balíčky krátko opečieme na panvici a potom vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 80 °C.
Krok 3
Olúpanú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Vložíme ich na plech a pečieme pri 150 °C približne 30 minút.
Krok 4
Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, potom ju rozmixujeme a zmiešame so žĺtkom, parmezánom a múkou. Na záver zmes ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Krok 5
Z jemného cesta vytvoríme úzke valčeky, z ktorých odkrajujeme menšie časti. Tie vytvarujeme a zľahka stlačíme vidličkou.
Krok 6
Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode – v okamihu, kedy vyplávajú na hladinu, sú hotové.
Krok 7
Odkvapkané gnocchi zľahka omastíme rozpusteným maslom a podávame s balíčkami králičieho mäsa.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s králičím mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich