Tekvicové gnocchi s králičím mäsom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
3
králičie chrbty6
plátkov parmskej šunkyčerstvá bazalka
čerstvý rozmarín
soľ
čierne mleté korenie
500g
tekvice1
žĺtok50g
čerstvo nastrúhaného parmezánu150g
semolinovej múkymuškátový oriešok
maslo
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Z každého králičieho chrbta vykrojíme dve filety. Mäso jemne osolíme a okoreníme a spoločne s čerstvými bylinkami zabalíme do parmskej šunky.
Krok 2
Balíčky krátko opečieme na panvici a potom vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 80 °C.
Krok 3
Olúpanú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Vložíme ich na plech a pečieme pri 150 °C približne 30 minút.
Krok 4
Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, potom ju rozmixujeme a zmiešame so žĺtkom, parmezánom a múkou. Na záver zmes ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Krok 5
Z jemného cesta vytvoríme úzke valčeky, z ktorých odkrajujeme menšie časti. Tie vytvarujeme a zľahka stlačíme vidličkou.
Krok 6
Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode – v okamihu, kedy vyplávajú na hladinu, sú hotové.
Krok 7
Odkvapkané gnocchi zľahka omastíme rozpusteným maslom a podávame s balíčkami králičieho mäsa.