Jahňacie kotletky s maslovými reďkovkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
jahňacieho hrebienka (cca 8 kotliet)400g
reďkoviek3
lyžice masla4
lyžice olivového oleja4
vetvičky rozmarínu4
strúčiky cesnaku4
hrste zelených listov (špenát, rukola, valeriánka)čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Jahňacie mäso očistite, osušte a zo všetkých strán dôkladne osoľte. Rozmarín a olúpaný cesnak nasekajte a premiešajte s olivovým olejom. Vzniknutou marinádou potrite jahňací hrebienok a nechajte v chlade odležať.
Krok 2
Po odležaní mäso zbavte prebytočnej marinády a nechajte zo všetkých strán zatiahnuť v rozpálenej panvici – z každej strany asi 2 minúty. Preneste na plech a dajte dopiecť v rúre rozohriatej na 160 °C. Mäso prepečte na vnútornú teplotu okolo 60 – 62 °C, vyberte z rúry a nechajte odpočinúť.
Krok 3
Reďkovky zbavte vňati, ponechajte len malú časť stonky a rozkrojte na polovicu. V kastróliku rozohrejte dve lyžice vody. Pridajte maslo a rozmiešajte metličkou na emulziu. Vložte reďkovky, osoľte a nechajte len mierne prehriať. Podávajte s nakrájanými kotletkami a zelenými listami.