Jahňacie kapustové rolky

Jahňacie kapustové rolky

Čas prípravy
:
75 min
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
600g
mletého jahňacieho mäsa
masť alebo ghí
1
menšia červená cibuľa
1
kel
3
strúčiky cesnaku
1,5
čajovej lyžičky rímskej rasce
1/2
čajovej lyžičky cejlónskej škorice
1/2
čajovej lyžičky sušeného oregana
80g
syra feta
1
vajce
nerafinovaná morská soľ
korenie
400g
paradajkového pyré
2
bobkové listy
3
strúčiky cesnaku
nerafinovaná morská soľ, korenie
hrnčeka mäsového vývaru
syr feta nakrájaný na kocky
nasekaný koriander

Postup prípravy

1. Vo väčšej panvici rozohrejeme tuk, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme 3 minúty restovať.
2. Do stredne veľkej misy vložíme mleté mäso a premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom.
3. Potom okoreníme rímskou rascou, škoricou a oreganom, osolíme, okoreníme a opäť premiešame.
4. Na záver pridáme vajce a nasekaný syr feta a rukami prepracujeme, aby sa zmes rovnomerne premiesila.
5. Hotovú mäsovú zmes vložíme do chladničky.
6. Kel očistíme a odrežeme vonkajšie listy a hlúbik.
7. Následne oddelíme 10 väčších listov a opláchneme ich pod tečúcou vodou.
8. Do veľkého hrnca vlejeme fi ltrovanú vodu a privedieme do varu. Do vriacej vody vložíme časť listov a necháme 3 minúty zmäknúť.
9. Potom listy vyberieme, opláchneme ľadovou vodou a necháme odkvapkať. Rovnaký proces opakujeme so zvyšnými listami.
10. Z každého listu kelu potom odrežeme spodnú časť s drevnatou stonkou.
11. Z mäsovej zmesi vytvoríme 10 rovnako veľkých šišiek.
12. Do stredu spodnej časti listu položíme šišku z mäsovej zmesi, okraje listu prehneme cez mäso a valček zavinieme.
13. Rovnaký postup opakujeme so zvyškom roliek a naukladáme ich do väčšej nádoby na pečenie.
14. V menšej panvici premiešame paradajkové pyré, nasekaný cesnak, bobkové listy, soľ a korenie a necháme asi 5 minút prehriať.
15. Hotové pyré rozprestrieme rovnomerne na kapustové rolky a všetko zalejeme mäsovým vývarom.
16. Prikryté rolky vložíme do rúry predhriatej na 185 °C a pečieme 55 – 60 minút.
17. Podávame so zeleninovým pyré posypané nasekanou fetou a koriandrom.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s jahňacím mäsom
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich