Grilované jahňacie kotletky s tzatziky
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
jahňacích hrebienkov1
citrón4
strúčiky cesnaku40ml
olivového olejaoregano (sušené alebo čerstvé)
soľ
1
šalátová uhorka500ml
gréckeho jogurtu (10 % tuku)[No 2text in field]
strúčiky casnakuolivový olej
olivy Kalamata na ozdobenie
cintónová šťáva
čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Jahňací hrebienok nakrájajte na jednotlivé kotlety. Dajte do misy. Pridajte oregano, drvený nasekaný cesnak a olivový olej. Premiešajte, zakryte a nechajte aspoňna 30 minút marinovať v chlade.
Krok 2
Uhorku nastrúhajte alebo nakrájajte na tenké rezančeky. Dajte do sitka, osoľte a nechajte vykvapkať. V mise premiešajte jogurt, uhorku, podrvený a najemno nasekaný cesnak. Výrazne dochuťte citrónovou šťavou, soľou a trochou korenia. Servírujte s gréckymiolivami.
Krok 3
Z pripravených kotletiek zotrite prebytočnú marinádu. Grilujte na priamom žiare na rozohriatej mriežke – z každej strany asi 3 minúty. Grilované kotletky nechajte chvíľu odpočinúť. Osoľte, zakvapnite citrónovou šťavou a ihneď podávajte.