Pečené kačacie prsia s batátovým pyré, čiernoríbezľovým coulis a bruselským kelom

Pečené kačacie prsia s batátovým pyré, čiernoríbezľovým coulis a bruselským kelom
Čas prípravy1 hod
ObťažnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1200g
kačacích pŕs s kožou
čierne korenie
soľ
800g
sladkých zemiakov
200g
masla
100ml
smotany
čierne korenie
soľ
50ml
čiernoríbezľového likéru
100g
čiernych ríbezlí
50ml
pomarančovej šťavy
200g
bruselského kelu
30g
masla
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme a okoreníme.
Krok 2
Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou dole a opečieme doružova.
Krok 3
Očistené sladké zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka, následne ich vymixujeme spolu so smotanou a maslom a podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie.
Krok 4
Čierne ríbezle s likérom a pomarančovou šťavou prevaríme, rozmixujeme a scedíme.
Krok 5
Kel očistíme, nakrojíme a do koreňa urobíme nožom krížik.
Krok 6
Krátko ho zblanšírujeme a vložíme do ľadovej vody.
Krok 7
Pred podávaním kel zregenerujeme na masle a dochutíme soľou a čiernym korením.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hydinou
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich