Pečené kačacie prsia s batátovým pyré, čiernoríbezľovým coulis a bruselským kelom

Pečené kačacie prsia s batátovým pyré, čiernoríbezľovým coulis a bruselským kelom
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1200g
kačacích pŕs s kožou
čierne korenie
soľ
800g
sladkých zemiakov
200g
masla
100ml
smotany
čierne korenie
soľ
50ml
čiernoríbezľového likéru
100g
čiernych ríbezlí
50ml
pomarančovej šťavy
200g
bruselského kelu
30g
masla
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme a okoreníme.
Krok 2
Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou dole a opečieme doružova.
Krok 3
Očistené sladké zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka, následne ich vymixujeme spolu so smotanou a maslom a podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie.
Krok 4
Čierne ríbezle s likérom a pomarančovou šťavou prevaríme, rozmixujeme a scedíme.
Krok 5
Kel očistíme, nakrojíme a do koreňa urobíme nožom krížik.
Krok 6
Krátko ho zblanšírujeme a vložíme do ľadovej vody.
Krok 7
Pred podávaním kel zregenerujeme na masle a dochutíme soľou a čiernym korením.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich