Pečené kačacie prsia s batátovým pyré, čiernoríbezľovým coulis a bruselským kelom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1200g
kačacích pŕs s kožoučierne korenie
soľ
800g
sladkých zemiakov200g
masla100ml
smotanyčierne korenie
soľ
50ml
čiernoríbezľového likéru100g
čiernych ríbezlí50ml
pomarančovej šťavy200g
bruselského kelu30g
maslačierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme a okoreníme.
Krok 2
Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou dole a opečieme doružova.
Krok 3
Očistené sladké zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka, následne ich vymixujeme spolu so smotanou a maslom a podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie.
Krok 4
Čierne ríbezle s likérom a pomarančovou šťavou prevaríme, rozmixujeme a scedíme.
Krok 5
Kel očistíme, nakrojíme a do koreňa urobíme nožom krížik.
Krok 6
Krátko ho zblanšírujeme a vložíme do ľadovej vody.
Krok 7
Pred podávaním kel zregenerujeme na masle a dochutíme soľou a čiernym korením.