Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami
Čas prípravy3 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2000g
Husacie prsia s kosťou a kožou
30g
Soľ kamenná 
1g
Rasca celá
40g
Múka hladká
600g
Kurací vývar, vlastná výroba 
450g
Zemiaky varný typ B 
150g
Múka hladká
20g
Soľ kamenná 
50g
Vajcia
50g
Špenát listový čerstvý
50g
Masť bravčová, škvarená
1000g
Špenát listový čerstvý 
80g
Maslo 82% 
10g
Soľ kamenná 
80g
Cibuľa žltá
15g
Cesnak čerstvý
0,5g
Korenie čierne mleté

Postup prípravy

Príprava mäsa (cca 120 minút):
1. Husacie prsia osolíme, orascujeme a vložíme do gastronádoby. Mierne ich podlejeme vodou, prikryje- me pokrievkou a pečieme v konvektomate (rúre) na 165 °C. 
2. Počas pečenia prsia podlievame vodou a prelievame výpekom. Prebytočnú masť odoberáme. 
3. Akonáhle sú prsia mäkké, odstránime pokrievku, zvýšime teplotu na 200 °C a dopekáme, až kým nie je koža na prsiach zlatistá a chrumkavá.  
4. Pečené prsia vyberieme do čistej gastronádoby, výpek zlejeme do panvice, vyrestujeme ho na tuk, znížime príkon tepla, zaprášime múkou, orestujeme do tmavozlatej farby, zalejeme studeným vývarom, rozšľaháme metlou a prevárame asi 15 minút. 
5. Potom šťavu precedíme a prípadne dochutíme soľou.
Príprava špenátu (cca 5 minút):
1. Listový špenát preberieme a otrháme z listov stonky. Vložíme ho do veľkej misky alebo gastronádoby, zalejeme ho veľkým množstvom studenej vody a necháme asi 20 minút namočiť.  
2. Potom špenát vyberieme z vody a zalejeme ho čistou vodou. Toto opakujeme, až kým nie sú listy absolútne čisté. 
3. Potom necháme špenát odkvapkať v sitku alebo ho odstredíme v centrifúge na bylinky. 
4. V kastróli rozpustíme maslo, ochutíme ho soľou, nastrúhaným cesnakom a orestujeme na ňom dosklovita na drobno nakrájanú cibuľu.
5. Následne vložíme listy špenátu a len zľahka ich na masle prehrejeme. 
Príprava lokší (cca 50 minút):
1. Listový špenát starostlivo preberieme a umyjeme, aby sme ho zbavili nečistôt. Necháme ho odkvapkať na sitku.
2. Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku a plátky cesnaku. 
3. Potom pridáme listový špenát a iba ho na panvici prehrejeme. Dochutíme soľou. 
4. Akonáhle špenát zmenší svoj objem, ihneď ním plníme lokše a servírujeme.
Servírovanie:
Na teplý tanier k ľavej strane položíme naplnené, preložené lokše so špenátom, k pravej strane servírujeme porciu pečeného husacieho prsa, ktoré podlejeme šťavou. 
TIP ŠÉFKUCHÁRA:
Pri pečení husi je dobré ju najskôr piecť priklopenú, odkrývame ju, až keď je mäkká. Docielime tak lepšiu šťavnatosť mäsa.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich