Morka s plnkou

Morka s plnkou
Čas prípravy6 hod
ObťažnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1
chladená morka (5-6 kg)
150g
masla
50g
soli
450g
kvalitných cerstvých klobások
25g
masla
20ml
olivového oleja
200g
bielej cibule
100g
stopkového zeleru
125g
para orechov
175g
bieleho hriankového chleba
225g
jablk
10g
cerstvých šalviových lístkov
1
chemicky neošetrený citrón (na kôru)
1
žltok
cca 10 plátkov pancetty
sol, biele korenie

Postup prípravy

Príprava plnky:
1. V panvici rozohrejeme maslo a olivový olej.
2. Cibulu, stonkový zeler a para orechy nasekáme nadrobno.
3. Opecieme ich na panvici dozlatista a necháme vychladnút.
4. Do misky vytlacíme fáš z klobások, pridáme olúpané a nasekané jablká, nakrájaný hriankový chlieb (bez kôrky), orestovanú zeleninu a orechy, nasekané šalviové lístky, citrónovú kôru a žltok.
5. Dôkladne premiešame a podla potreby dochutíme solou a bielym korením.
6. Polovicu zmesi použijeme ako plnku do morky, z druhej vytvarujeme 20 valcekov.
7. Zabalíme ich do priecne rozpolených plátkov pancetty, vložíme do pekáca a prikryjeme alobalom.
8. Pecieme 15 minút v rúre predhriatej na 190 °C, potom odoberieme alobal a pecieme neodkryté dalších 15 minút.
Príprava morky:
1. Hodinu pred prípravou vyberieme morku z chladnicky, umyjeme ju a osušíme.
2. Potom ju dôkladne osolíme na povrchu i vnútri a naplníme pripravenou plnkou.
3. Stehná zviažeme povrázkom a otvor pri krku zošijeme alebo stiahneme antikorovou ihlou.
4. Povrch dôkladne potrieme maslom.
5. Pecieme prsiami nahor pri 170 °C približne 4 – 5 hodín a podla potreby podlievame.
6. Pred koncom teplotu zvýšime, aby sa koža opiekla a bola chrumkavá.
Podávanie:
Morku krájame ostrým nožom na plátky a podávame so zemiakovou kašou, dusenou zeleninou a valcekmi upecenými v pancette.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hydinou
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich