Morčacie závitky so špargľou

Morčacie závitky so špargľou
Čas prípravy45 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
8
morčacích rezňov
100g
slaniny
500g
zelenej a bielej špargle
100ml
smotany
40g
masla
40g
teľacieho demi-glace (vlastnej výroby)
pažítka
vetvička rozmarínu
1
šalotka
muškátový oriešok
soľ
čierne mleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Mäso naklepeme, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom a pokladieme na ne slaninu.
Krok 2
Očistenú špargľu krátko povaríme v slanej vode a väčšiu časť zabalíme do pripravených plátkov mäsa.
Krok 3
Závitky prudko opečieme na panvici a potom ich približne 12 minút pečieme v rúre predhriatej na 150 °C.
Krok 4 
Šalotku a zvyšnú špargľu nakrájame na menšie kúsky, opečieme na masle, zalejeme smotanou a necháme na miernom plameni krátko povariť. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením a podávame spoločne s mäsom.
Krok 5
Do výpeku zvyšného po pečení rolády pridáme teľacie demi-glace, osolíme, krátko povaríme a nádobu odstavíme z príkonu tepla.
Keok 6
Do šťavy metličkou postupne vmiešame kocôčky studeného masla. Tým ju zjemníme a zároveň zahustíme. Posypeme nakrájanou pažítkou a ozdobíme rozmarínom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich