Kuracie soté s jazmínovou ryžou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
900g
kurací stehenný plátok100g
olej slnečnicový0,5g
soľ kamenná5g
sójová omáčka light5ml
škrobová múčka60g
cesnak5g
chilli trochu vody150g
olej na restovanie10g
chilli čerstvé50g
cesnak čerstvý5g
omáčka ustricová abc5g
omáčka sójová light10g
kešu orechy30g
cukor trstinový5g
soľ kamenná100g
sladké zemiaky40g
fazuľa zelená100g
mrkva100g
cuketa zelená70g
cibuľa červená70g
paprika červená2g
huby Judášovo ucho20g
bambusové výhonky400g
jazmínová ryža20g
koriander čerstvý20g
mladá cibuľka vňať – kolieskaPostup prípravy
Krok 1
Nakrájané mäso zmiešame s olejom, drveným cesnakom, chilli papričkou, sójovou omáčkou a škrobom. Mäso naložíme do druhého dňa.
Krok 2
Príprava soté (cca 10 minút): Vo woku na oleji orestujeme nahrubo nakrájaný cesnak s chilli (pozor nespáliť), potom pridáme marinované mäso a opäť orestujeme. Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu s orechmi a hubami a taktiež orestujeme.
Krok 3
Následne zalejeme omáčkami, ochutíme trstinovým cukrom, soľou, krátko povaríme a ihneď servírujeme.
Krok 4
Príprava ryže (cca 15 minút): jasmínovou ryžu vložíme podľa porcií ryže do ryžovaru, v pomere 1:1,25 odmeriame vodu, nalejeme na ryžu, uzatvoríme ryžovar a zapneme.
Krok 5
Akonáhle je ryža hotová, ryžovar sa vypne. Ryžu premiešame plastovou lyžicou a ponecháme asi 5 minút odležať. Potom servírujeme.
Krok 6
Servírovanie: Na teplý tanier preložíme ryžu, na jej stred servírujeme ochutené soté, pokrm doplníme lístkami čerstvého koriandra a na plátky nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.