Kuracie soté s jazmínovou ryžou

Kuracie soté s jazmínovou ryžou

Čas prípravy
:
45 min
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
900g
kurací stehenný plátok
100g
olej slnečnicový
0,5g
soľ kamenná
5g
sójová omáčka light
5ml
škrobová múčka
60g
cesnak
5g
chilli trochu vody
150g
olej na restovanie
10g
chilli čerstvé
50g
cesnak čerstvý
5g
omáčka ustricová abc
5g
omáčka sójová light
10g
kešu orechy
30g
cukor trstinový
5g
soľ kamenná
100g
sladké zemiaky
40g
fazuľa zelená
100g
mrkva
100g
cuketa zelená
70g
cibuľa červená
70g
paprika červená
2g
huby Judášovo ucho
20g
bambusové výhonky
400g
jazmínová ryža
20g
koriander čerstvý
20g
mladá cibuľka vňať – kolieska

Postup prípravy

Krok 1
Nakrájané mäso zmiešame s olejom, drveným cesnakom, chilli papričkou, sójovou omáčkou a škrobom. Mäso naložíme do druhého dňa.
Krok 2
Príprava soté (cca 10 minút): Vo woku na oleji orestujeme nahrubo nakrájaný cesnak s chilli (pozor nespáliť), potom pridáme marinované mäso a opäť orestujeme. Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu s orechmi a hubami a taktiež orestujeme.
Krok 3
Následne zalejeme omáčkami, ochutíme trstinovým cukrom, soľou, krátko povaríme a ihneď servírujeme.
Krok 4 
Príprava ryže (cca 15 minút): jasmínovou ryžu vložíme podľa porcií ryže do ryžovaru, v pomere 1:1,25 odmeriame vodu, nalejeme na ryžu, uzatvoríme ryžovar a zapneme.
Krok 5
Akonáhle je ryža hotová, ryžovar sa vypne. Ryžu premiešame plastovou lyžicou a ponecháme asi 5 minút odležať. Potom servírujeme.
Krok 6
Servírovanie: Na teplý tanier preložíme ryžu, na jej stred servírujeme ochutené soté, pokrm doplníme lístkami čerstvého koriandra a na plátky nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hydinou
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich