Kuracie prsia s quinoovým šalátom

Čas prípravy50 min
Náročnosťľahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4ks
kuracích pŕs
2g
slnečnicový/repkový olej
1g
čierne korenie
1000g
soľ
200g
quinoi
400ml
vývaru (alebo vody)
50g
masla
1zväzok
lahôdkovej cibuľky s vňaťou
zväzky
červenej reďkovky
1g
citrón na šťavu
soľ
2hrste
čerstvej mäty

Postup prípravy

Krok 1
Quinou prepláchneme a krátko namočíme. Následne scedíme.  
Krok 2
Zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody alebo vývaru a osolíme.
Krok 3
Na miernom ohni zakrytú varíme 15 minút. Odstavíme a necháme ešte 5 – 10 minút dôjsť.
Krok 4
Umyté a osušené kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán.
Krok 5
Na panvici s olejom opekáme kuracie prsia (kožou dole) cca 6 – 8 minút. Obrátime a opekáme ešte približne ďalšie 3 - 4 minúty. Všetko za občasného prelievania maslom.
Krok 6
Prsia preložíme do menšieho pekáča, vymasteného trochou masla ( kožou hore). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C pár minút. Tenším kusom bude stačiť kratší čas, hrubšie necháme v rúre dlhšie.
Krok 7
Reďkovky prekrojíme na štvrtiny, jarné cibuľky aj s vňaťou nakrájame na tenké šikmé pásiky.
Krok 8
V panvici v ktorej sa opekalo kurča, roztopíme polovicu masla. Opečieme na ňom jarnú cibuľku aj s vňaťou, pridáme druhú polovicu masla a pridáme reďkovky.
Krok 9
Prehrejeme ich a odstavíme. Vmiešame do pripravenej quinoy, ochutíme soľou a citrónovou šťavou a nakoniec vmiešame nasekanú mätu.
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich