Kuracie prsia na červenom víne

Kuracie prsia na červenom víne

Čas prípravy
:
45 min
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2000g
kuracích pŕs
100g
masla (82 %)
50ml
extra panenského olivového oleja
10g
kamennej soli
100ml
červeného suchého vína
100ml
kuracieho demi-glace
150g
šalotky
150g
anglickej slaniny
100g
masla (82 %)
20g
listovej zeleniny
15g
paradajkového pretlaku
10g
kamennej soli
1000g
čerstvých húb
300ml
hydinového vývaru
15g
kamenná soľ
10g
čerstvého tymianu

Postup prípravy

Príprava mäsa:
1. Kuracie prsia potrieme olejom a opekáme na panvici kožou dole, pokým nebudú opečené dochrumkava. Potom ich obrátime, pridáme maslo, ktoré osolíme, a lyžicou prelievame mäso maslom zo všetkých strán.
2. Mäso vyberieme a dopečieme v rúre predhriatej na 150 °C cca 6 minút. Mäso potom necháme odležať na teplom mieste (v rúre či holdomate pri teplote cca 60 °C).
Příprava šťávy:
1. Olúpanú šalotku a slaninu nakrájame na jemné rezančeky, cca 3 mm hrubé. Zo šalotky je nutné odkrojiť korene, pretože by dodali pokrmu horkosť.
2. Vo výpeku orestujeme slaninu, pridáme šalotku a orestujeme dosklovita. Pridáme pretlak, krátko ho orestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme demi glace, osolíme a povaríme.
3. Nakoniec šťavu zjemníme maslom a chuť zvýrazníme nakrájaným listovým petržlenom.
Príprava húb:
Očistené huby pomaly opečieme na oleji dozlatista. Pridáme maslo, soľ, vetvičku tymianu, zalejeme kuracím vývarom a tekutinu zredukujeme (odvaríme) na minimum.
Servírovanie:
1. Na teplý tanier servírujeme šťavu so šalotkou, na ňu položíme šikmo nakrájané kuracie prsia.
2. Ku kuraťu naaranžujeme opečené huby. Pokrm doplníme vetvičkou petržlenu.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hydinou
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich