Kuracie prsia na červenom víne
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2000g
kuracích pŕs100g
masla (82 %)50ml
extra panenského olivového oleja10g
kamennej soli100ml
červeného suchého vína100ml
kuracieho demi-glace150g
šalotky150g
anglickej slaniny100g
masla (82 %)20g
listovej zeleniny15g
paradajkového pretlaku10g
kamennej soli1000g
čerstvých húb300ml
hydinového vývaru15g
kamenná soľ10g
čerstvého tymianuPostup prípravy
Príprava mäsa:
1. Kuracie prsia potrieme olejom a opekáme na panvici kožou dole, pokým nebudú opečené dochrumkava. Potom ich obrátime, pridáme maslo, ktoré osolíme, a lyžicou prelievame mäso maslom zo všetkých strán.
2. Mäso vyberieme a dopečieme v rúre predhriatej na 150 °C cca 6 minút. Mäso potom necháme odležať na teplom mieste (v rúre či holdomate pri teplote cca 60 °C).
2. Mäso vyberieme a dopečieme v rúre predhriatej na 150 °C cca 6 minút. Mäso potom necháme odležať na teplom mieste (v rúre či holdomate pri teplote cca 60 °C).
Příprava šťávy:
1. Olúpanú šalotku a slaninu nakrájame na jemné rezančeky, cca 3 mm hrubé. Zo šalotky je nutné odkrojiť korene, pretože by dodali pokrmu horkosť.
2. Vo výpeku orestujeme slaninu, pridáme šalotku a orestujeme dosklovita. Pridáme pretlak, krátko ho orestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme demi glace, osolíme a povaríme.
3. Nakoniec šťavu zjemníme maslom a chuť zvýrazníme nakrájaným listovým petržlenom.
2. Vo výpeku orestujeme slaninu, pridáme šalotku a orestujeme dosklovita. Pridáme pretlak, krátko ho orestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme demi glace, osolíme a povaríme.
3. Nakoniec šťavu zjemníme maslom a chuť zvýrazníme nakrájaným listovým petržlenom.
Príprava húb:
Očistené huby pomaly opečieme na oleji dozlatista. Pridáme maslo, soľ, vetvičku tymianu, zalejeme kuracím vývarom a tekutinu zredukujeme (odvaríme) na minimum.
Servírovanie:
1. Na teplý tanier servírujeme šťavu so šalotkou, na ňu položíme šikmo nakrájané kuracie prsia.
2. Ku kuraťu naaranžujeme opečené huby. Pokrm doplníme vetvičkou petržlenu.
2. Ku kuraťu naaranžujeme opečené huby. Pokrm doplníme vetvičkou petržlenu.