Kuracie prsia na červenom víne

Kuracie prsia na červenom víne
Čas prípravy45 min
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2000g
kuracích pŕs
100g
masla (82 %)
50ml
extra panenského olivového oleja
10g
kamennej soli
100ml
červeného suchého vína
100ml
kuracieho demi-glace
150g
šalotky
150g
anglickej slaniny
100g
masla (82 %)
20g
listovej zeleniny
15g
paradajkového pretlaku
10g
kamennej soli
1000g
čerstvých húb
300ml
hydinového vývaru
15g
kamenná soľ
10g
čerstvého tymianu

Postup prípravy

Príprava mäsa:
1. Kuracie prsia potrieme olejom a opekáme na panvici kožou dole, pokým nebudú opečené dochrumkava. Potom ich obrátime, pridáme maslo, ktoré osolíme, a lyžicou prelievame mäso maslom zo všetkých strán.
2. Mäso vyberieme a dopečieme v rúre predhriatej na 150 °C cca 6 minút. Mäso potom necháme odležať na teplom mieste (v rúre či holdomate pri teplote cca 60 °C).
Příprava šťávy:
1. Olúpanú šalotku a slaninu nakrájame na jemné rezančeky, cca 3 mm hrubé. Zo šalotky je nutné odkrojiť korene, pretože by dodali pokrmu horkosť.
2. Vo výpeku orestujeme slaninu, pridáme šalotku a orestujeme dosklovita. Pridáme pretlak, krátko ho orestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme demi glace, osolíme a povaríme.
3. Nakoniec šťavu zjemníme maslom a chuť zvýrazníme nakrájaným listovým petržlenom.
Príprava húb:
Očistené huby pomaly opečieme na oleji dozlatista. Pridáme maslo, soľ, vetvičku tymianu, zalejeme kuracím vývarom a tekutinu zredukujeme (odvaríme) na minimum.
Servírovanie:
1. Na teplý tanier servírujeme šťavu so šalotkou, na ňu položíme šikmo nakrájané kuracie prsia.
2. Ku kuraťu naaranžujeme opečené huby. Pokrm doplníme vetvičkou petržlenu.
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich