Kurací burger
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4
kuracích pŕs1
cuketaolivový olej
6
žemlí na hamburgeryčierne korenie
soľ
1
červená cibuľatrocha oleja
250g
kečupu100ml
jablčného džúsu6cl
jablčného octu100g
hnedého cukru4
polievkové lyžice medu1
čajová lyžička horčičného prášku1
čajová lyžička limetkovej šťavy1
čajová lyžička worcesterskej omáčkyčierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Cibuľu nasekáme najemno a necháme ju na troche oleja zosklovatieť.
Krok 2
Pridáme všetky zvyšné ingrediencie a zhruba hodinu pozvoľna varíme.
Krok 3
Potom omáčku ochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
Krok 4
Kuracie prsia osolíme a okoreníme, vložíme na stredne rozohriaty gril a opečieme dozlata.
Krok 5
Mäso zložíme z roštu a necháme chvíľu chladnúť.
Krok 6
Cuketu nakrájame na tenké plátky, zľahka ich potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a čiernym korením a krátko ugrilujeme.
Krok 7
Pomocou dvoch vidličiek natrháme kuracie prsia na menšie kúsky.
Krok 8
Žemle naplníme cuketou, trhaným kuracím mäsom a BBQ omáčkou.