Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou

Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou
Čas prípravy90 min
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
5
kačacích pŕs s kožou
soľ
100g
jedlých gaštanov
40g
cukru
čierne mleté korenie
voda
soľ
200g
bruselského kelu
40g
masla
100ml
silného kačacieho vývaru
100ml
demi glace
100ml
pomarančového džúsu
100ml
likéru Grand Marnier
hrsť sparených brusníc

Postup prípravy

Krok 1
Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme. Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou nadol, opečieme doružova a necháme minútku odpočinúť.
Krok 2
Cukor s lyžičkou vody necháme zľahka skaramelizovať. Pridáme upečené a olúpané gaštany, lyžičku vody a podľa chuti soľ a čierne mleté korenie. Všetko zľahka povaríme.
Krok 3
Kely očistíme a v spodnej časti narežeme do krížika. Sparíme ich vo vriacej vode, potom ich rozpolíme a prehrejeme na masle. Na záver podľa chuti osolíme a posypeme čiernym korením.
Krok 4
Tekuté suroviny, t. j. kačací vývar, demi-glace, pomarančový džús a likér zmiešame, privedieme do varu a zvaríme na požadovanú konzistenciu. Potom zmes scedíme a na záver pridáme brusnice.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich