Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou

Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou
Čas prípravy90 min
ObťažnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
5
kačacích pŕs s kožou
soľ
100g
jedlých gaštanov
40g
cukru
čierne mleté korenie
voda
soľ
200g
bruselského kelu
40g
masla
100ml
silného kačacieho vývaru
100ml
demi glace
100ml
pomarančového džúsu
100ml
likéru Grand Marnier
hrsť sparených brusníc

Postup prípravy

Krok 1
Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme. Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou nadol, opečieme doružova a necháme minútku odpočinúť.
Krok 2
Cukor s lyžičkou vody necháme zľahka skaramelizovať. Pridáme upečené a olúpané gaštany, lyžičku vody a podľa chuti soľ a čierne mleté korenie. Všetko zľahka povaríme.
Krok 3
Kely očistíme a v spodnej časti narežeme do krížika. Sparíme ich vo vriacej vode, potom ich rozpolíme a prehrejeme na masle. Na záver podľa chuti osolíme a posypeme čiernym korením.
Krok 4
Tekuté suroviny, t. j. kačací vývar, demi-glace, pomarančový džús a likér zmiešame, privedieme do varu a zvaríme na požadovanú konzistenciu. Potom zmes scedíme a na záver pridáme brusnice.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hydinou
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich