Kačacie prsia s tymianom

Kačacie prsia s tymianom
Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4
kačacích pŕs
tymian
rozmarín
čierne mleté korenie
jemná morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Najprv kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a vysušíme papierovou kuchynskou utierkou. Potom položíme mäso na doštičku a kožu narežeme krížom, aby sa neskôr nezmrštila.
Krok 2
Mäso osmažíme najskôr na strane s kožou (asi 5 minút), potom ho otočíme a vyprážame ďalších 5 minút z druhej strany.
Krok 3
Podľa chuti mäso osolíme jemnou morskou soľou a posypeme čerstvo mletým čiernym korením. Potom dáme mäso do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180 °C.
Krok 4 
Kým budeme mäso servírovať, zabalíme ho do alobalu. Náš tip: Položte na mäso vetvičku tymianu alebo rozmarínu. Nechajte mäso odpočívať 4 – 5 minút pri izbovej teplote. Šťava sa tak rozprestrie do celého mäsa a mäso získa krehkosť.
Krok 5
Teraz môžeme mäso nakrájať na 1 cm široké plátky. Ak má mäso svetločervenú farbu, je správne vypražené. Pečené kačacie prsia odporúčame podávať s lahodnou pomarančovou omáčkou. Ako prílohu servírujeme zapečené zemiaky.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich