Kačacie prsia s medom a pomarančom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
3
kačacích pŕs3
vetvičky rozmarínu3
vetvičky tymianu3
veľké listy šalvie3
strúčiky cesnaku1
pomaranč (chemicky neošetrený)3
polievkové lyžice medučierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Kačacie prsia opláchneme studenou vodou, osušíme a očistíme. V koži vytvoríme plytké rezy.
Krok 2
Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán, pridáme bylinky, rozpučené strúčiky cesnaku, pomarančovú kôru a med.
Krok 3
Kačacie prsia vložíme do vrecúška a vákuovo zabalíme.
Krok 4
Varíme 2 hodiny v sous-vide alebo vo vodnom kúpeli na 55 °C. Následne mäso vyberieme, vložíme na plech a pečieme v rúre pri teplote 220 °C cca 5 minút.
Krok 5
Pri podávaní prsia nakrájame na plátky a prelejeme mäsovou šťavou.