Kačacie prsia s medom a pomarančom

Kačacie prsia s medom a pomarančom
Čas prípravy3 hod
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií3

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
3
kačacích pŕs
3
vetvičky rozmarínu
3
vetvičky tymianu
3
veľké listy šalvie
3
strúčiky cesnaku
1
pomaranč (chemicky neošetrený)
3
polievkové lyžice medu
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Kačacie prsia opláchneme studenou vodou, osušíme a očistíme. V koži vytvoríme plytké rezy.
Krok 2
Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán, pridáme bylinky, rozpučené strúčiky cesnaku, pomarančovú kôru a med.
Krok 3
Kačacie prsia vložíme do vrecúška a vákuovo zabalíme.
Krok 4
Varíme 2 hodiny v sous-vide alebo vo vodnom kúpeli na 55 °C. Následne mäso vyberieme, vložíme na plech a pečieme v rúre pri teplote 220 °C cca 5 minút.
Krok 5
Pri podávaní prsia nakrájame na plátky a prelejeme mäsovou šťavou. 
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich