Husací guláš so staročeskými kapustníkmi - reštaurácia

Husací guláš so staročeskými kapustníkmi - reštaurácia
Čas prípravy75 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
700g
husacích žalúdkov
700g
husacích sŕdc
500g
husacej pečene
500g
žltej cibule
120g
bravčovej masti
30g
mletej sladkej papriky
50g
paradajkového pretlaku
100g
hladkej múky
0,02g
drvenej rasce
0,01g
mletého čierneho korenia
20g
čerstvého majoránu
1000ml
hydinového vývaru vlastnej výroby
40g
čerstvého cesnaku
500g
zemiakov (varný typ a) 
375g
kyslej kapusty
75g
žltej cibule 
1,5g
zemiakového škrobu 
50g
polohrubej múky 
75g
vajec 
7,5g
soli 
25g
masti (na vymastenie pekáča)
10g
čerstvého majoránu
150g
kučeravého kelu
0,5g
soli
150g
žltej cibule
100g
masti

Postup prípravy

Príprava mäsa a omáčky:
1. Husacie žalúdky, srdce i pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy.
2. V kastróle rozpustíme masť, vložíme nakrájanú cibuľu a restujeme pozvoľna do zlatej farby.
3. Ak sa cibuľa začne pripekať, základ mierne zastrekneme vodou, napečené kúsky odvaríme a pokračujeme v restovaní.
4. Do základu pridáme pretlak, znížime príkon a pozvoľna ho orestujeme, aby bol pretlak lesklý a oddelil sa od tuku.
5. Potom pridáme mäso, dôkladne ho opečieme, následne posypeme mletou paprikou a znovu orestujeme.
6. Potom základ zalejeme vývarom, ochutíme soľou, čiernym korením, strúhaným cesnakom a drvenou rascou.
7. Guláš prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka – počas dusenia mäso občas zamiešame a doplníme tekutinu.
8. Mäkké mäso vyberieme kovovým podberákom, tekutinu so základom zredukujeme na tuk, znížime príkon, všetko zasypeme múkou a opäť pozvoľna restujeme, kým múka nezozlatne.
9. Potom všetko zalejeme vývarom, rozšľaháme metlou a varíme asi 10 minút.
10. Nakoniec omáčku precedíme, vložíme do nej mäso a všetko dochutíme strúhaným cesnakom a pokrájanými lístkami čerstvého majoránu.
Príprava kapustníkov:
1. Cibuľu nakrájame nadrobno, polovicu olúpaných zemiakov nastrúhame na jemnom strúhadle, druhú polovicu na hrubom. (Strúhame do vody, aby zemiaky nezhnedli.)
2. Následne z nich rukami dôkladne vytlačíme vodu a vložíme ich do misy.
3. Kyslú kapustu precedíme, pokrájame a pridáme do misy k zemiakom spolu so škrobom, cibuľou, vajcami, múkou a soľou.
4. Všetko ručne premiešame.
5. Kapustníky opečieme v lievancovníku vymastenom masťou po oboch stranách dozlata a potom ich preložíme na papierovú kuchynskú utierku.
6. Pri servírovaní jednotlivé porcie zapekáme pod salamandrom alebo v konvektomate
Príprava kelu:
1. Listy kučeravého kelu sparíme v horúcej vode a vložíme ich do studenej vody s ľadom.(Strúhame do vody, aby zemiaky nezhnedli.)
2. Cibuľu nakrájame na lodičky, orestujeme ju na panvici s masťou dosklovata a pridáme sparené listy kučeravého kelu. Na záver všetko ochutíme soľou.
Podávanie
1. Na stred k okraju taniera preložíme teplé kapustníky, medzi ne servírujeme teplý husací guláš.
2. Pokrm doplníme orestovanou cibuľou s kelom a štipkou čerstvého majoránu.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hydinou
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich