Grilované kačacie prsia s paštrnákovo-jablkovým pyré a portským demi glace

Grilované kačacie prsia s paštrnákovo-jablkovým pyré a portským demi glace
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1100g
kačacích pŕs
2g
soli
1g
celého čierneho korenia
1000g
paštrnáku
50g
šalotky
200g
jabĺk
40g
masla
150ml
kuracieho demi glace vlastnej výroby
25ml
portského vína
200ml
smotany
5g
šalvie

Postup prípravy

Krok 1
Kožu na kačacích prsiach narežeme, nasolíme a nakoreníme. 
Krok 2
Na panvičke opečieme do zlatista a následne pečieme cca 8 – 9 minút na 185 °C
Krok 3
Do demi glace pridáme portské víno a soľ a krátko prevaríme.
Krok 4
Paštrnák, šalotku a jablká očistíme, nakrájame a varíme v slanej vode domäkka. 
Krok 5
Pridáme nasekanúšalviu a smotanu, chvíľku prevaríme,rozmixujeme a podľa potreby pridáme maslo a soľ.  
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich