Grilované kačacie prsia s paštrnákovo-jablkovým pyré a portským demi glace

Grilované kačacie prsia s paštrnákovo-jablkovým pyré a portským demi glace
Čas prípravy1 hod
ObťažnosťStredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1100g
kačacích pŕs
2g
soli
1g
celého čierneho korenia
1000g
paštrnáku
50g
šalotky
200g
jabĺk
40g
masla
150ml
kuracieho demi glace vlastnej výroby
25ml
portského vína
200ml
smotany
5g
šalvie

Postup prípravy

Krok 1
Kožu na kačacích prsiach narežeme, nasolíme a nakoreníme. 
Krok 2
Na panvičke opečieme do zlatista a následne pečieme cca 8 – 9 minút na 185 °C
Krok 3
Do demi glace pridáme portské víno a soľ a krátko prevaríme.
Krok 4
Paštrnák, šalotku a jablká očistíme, nakrájame a varíme v slanej vode domäkka. 
Krok 5
Pridáme nasekanúšalviu a smotanu, chvíľku prevaríme,rozmixujeme a podľa potreby pridáme maslo a soľ.  
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hydinou
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich