Teľacie líčka so šampiňónmi

Teľacie líčka so šampiňónmi
Čas prípravy6 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
teľacích líčok
1000ml
hovädzieho vývaru
500ml
červeného vína
300g
hladkej múky
200g
prepusteného masla
100g
masla 82 %
100g
slaniny bez kože
300g
mrkvy
140g
zeleru
140g
zeleniny
200g
šampiňónov
200g
žltej cibule
čerstvý rozmarín
čerstvý tymian
čierne mleté korenie
soľ
1800g
zemiakov (varný typ C)
400ml
mlieka
125ml
smotany
55g
masla (82 %)
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Líčka očistíme, najmä od tuhej vrchnej blany, a nakrájame na väčšie kusy.
Krok 2
Vyčistené líčka obalíme v hladkej múke a opečieme na prepustenom masle dozlatista.
Krok 3
Mäso vyberieme a tuk scedíme. Na výpeku opečieme slaninu a pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Zeleninový základ môžeme osoliť. 
Krok 4
Po 40 minutách pozvolného restování zeleninového základu přidáme červené víno, silný telecí vývar, očištěné a nakrájené žampiony a vložíme zpět opečená líčka.
Krok 5
Po troch hodinách pečenia mäkké teľacie líčka opatrne vyberieme, šťavu precedíme a zredukujeme.
Krok 6
Teľacie líčka podávame s jemnou zemiakovou kašou a zredukovanou omáčkou so zeleninou a šampiňónmi.
Náš tip:
Aby sa múka v panvici zbytočne neprepaľovala, líčka po obalení dôkladne oprášime.
Zemiaková kaša:
1. Zemiaky olúpeme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom s maslom a pozvoľna varíme pod bodom varu asi 20 min.
2. Tekutinu zlejeme a ešte horúce zemiaky prepasírujeme alebo rozpučíme.
3. Pridáme mlieko z varenia a zohriatu smotanu, osolíme a zľahka vyšľaháme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich