Teľací pavúčik a grilované zemiaky s chrenom, smotanou a bryndzou

Čas prípravy3,5 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
10plátkov
METRO Chef teľací pavúčik
Soľ, čerstvo namleté korenie
Gremolata
4väčšie
METRO Chef citróny
8strúčikov
METRO Chef cesnaku
100g
METRO Chef petržlenovej vňate
12lyžíc
METRO Chef olivového oleja EV
Soľ, čerstvo namleté korenie
Grilované zemiaky
8ks
stredne veľké METRO Chef zemiaky typ B
1vetvička
METRO Chef tymianu a rozmarínu
4pl
METRO Chef bryndze
2pl
kyslej METRO Chef smotany
2pl
nastrúhaného čerstvého chrenu
3pl
ARO masla
Soľ, čerstvo namleté korenie
METRO Chef petržlenová vňať
15ks
METRO Chef slanina plátky

Postup prípravy

Krok 1
Porcie teľacieho pavúčika potrieme olejom, osolíme a okoreníme. 
Krok 2
Grilujeme na dobre rozohriatom grile z obidvoch strán spolu s plátkami slaniny.  
Krok 3
Gremolata:
Citróny dôkladne umyjeme teplou vodou, osušíme a odkrojíme kôru (len žltú časť, biela je horká). Nakrájame na jemné rezančeky a dáme do misky. Pridáme podrvený cesnak, petržlenovú vňať a olivový olej a premiešame. Osolíme, okoreníme.
Krok 4
Grilované zemiaky s chrenom a bryndzou:
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode s pár vetvičkami tymianu, rozmarínu, prípadne byliniek podľa chuti. Potom ich rozpolíme a vydlabeme vnútro do misy. Pridáme nastrúhaný chren, bryndzu, kyslú smotanu, rozpustené maslo, osolíme a okoreníme. Premiešame a naplníme vydlabané zemiaky a grilujeme do chrumkava na rozpálenom grile. Na záver zemiaky pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich