Teľací pavúčik a grilované zemiaky s chrenom, smotanou a bryndzou

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
10plátkov
METRO Chef teľací pavúčikSoľ, čerstvo namleté korenie
Gremolata
4väčšie
METRO Chef citróny8strúčikov
METRO Chef cesnaku100g
METRO Chef petržlenovej vňate12lyžíc
METRO Chef olivového oleja EVSoľ, čerstvo namleté korenie
Grilované zemiaky
8ks
stredne veľké METRO Chef zemiaky typ B1vetvička
METRO Chef tymianu a rozmarínu4pl
METRO Chef bryndze2pl
kyslej METRO Chef smotany2pl
nastrúhaného čerstvého chrenu3pl
ARO maslaSoľ, čerstvo namleté korenie
METRO Chef petržlenová vňať
15ks
METRO Chef slanina plátkyPostup prípravy
Krok 1
Porcie teľacieho pavúčika potrieme olejom, osolíme a okoreníme.
Krok 2
Grilujeme na dobre rozohriatom grile z obidvoch strán spolu s plátkami slaniny.
Krok 3
Gremolata:
Citróny dôkladne umyjeme teplou vodou, osušíme a odkrojíme kôru (len žltú časť, biela je horká). Nakrájame na jemné rezančeky a dáme do misky. Pridáme podrvený cesnak, petržlenovú vňať a olivový olej a premiešame. Osolíme, okoreníme.
Citróny dôkladne umyjeme teplou vodou, osušíme a odkrojíme kôru (len žltú časť, biela je horká). Nakrájame na jemné rezančeky a dáme do misky. Pridáme podrvený cesnak, petržlenovú vňať a olivový olej a premiešame. Osolíme, okoreníme.
Krok 4
Grilované zemiaky s chrenom a bryndzou:
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode s pár vetvičkami tymianu, rozmarínu, prípadne byliniek podľa chuti. Potom ich rozpolíme a vydlabeme vnútro do misy. Pridáme nastrúhaný chren, bryndzu, kyslú smotanu, rozpustené maslo, osolíme a okoreníme. Premiešame a naplníme vydlabané zemiaky a grilujeme do chrumkava na rozpálenom grile. Na záver zemiaky pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode s pár vetvičkami tymianu, rozmarínu, prípadne byliniek podľa chuti. Potom ich rozpolíme a vydlabeme vnútro do misy. Pridáme nastrúhaný chren, bryndzu, kyslú smotanu, rozpustené maslo, osolíme a okoreníme. Premiešame a naplníme vydlabané zemiaky a grilujeme do chrumkava na rozpálenom grile. Na záver zemiaky pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.