Syrové fondue s oštiepkom a rib eye steakom

Syrové fondue s oštiepkom a rib eye steakom
Čas prípravy50 min
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
370g
údeného oštiepku
300g
neúdeného oštiepku
300g
syra Emmentaler, Gruyere alebo Čedar
30g
cesnaku
200ml
mlieka plnotučného
200ml
suchého bieleho vína alebo podľa chuti
šťava ½ limety
4ml
čerešňového destilátu
3
kávové lyžičky kukuričného škrobu
čerstvo pomleté čierne korenie
štipka muškátového orecha
10ks
steaky rib-eye 300 g
80ml
olivového oleja extra virgine 
20g
morská soľ  Maldon alebo Fleur de Sel
čierne korenie čerstvo namleté

Postup prípravy

Krok 1
Nádobu na fondue ,,caquelon´´ vytrieme cesnakom.
Krok 2
Všetky druhy syra nahrubo nastrúhame.
Krok 3
Pridáme mlieko, víno, limetkovú šťavu a kukuričný škrob (rozmiešaný v malom množstve vody) a v nádobe na fondue dáme na sporák a pri miernej teplote miešame pokiaľ sa syr nerozpustí.
Krok 4
Nakoniec pridáme čerešňovicu, čerstvo pomleté korenie a muškátový orech.
Krok 5
Steaky necháme na tanieri pár minút ,,vydýchať´´ a zahriať pred úpravou na izbovú teplotu.
Krok 6
Steaky opekáme na rozpálenej panvici s hrubším dnom alebo na rozpálenom grile z oboch strán na požadovaný stupeň prepečenia (medium).
Krok 7
Následne ich ochutíme morskou soľou, čerstvo namletým korením a olivovým olejom a pred krájaním necháme zakryté odpočívať aspoň 10 minút. 
Krok 8
Nakrájame ich a podávame so syrovými fondue.
Krok 9
Uprostred stola máme nádobu s fondue pod ktorou udržujeme oheň (kahanec).
Krok 10
Nakrájané steaky napichujeme na kovové ihlice a namáčame do syrových fondue.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich