Saltimbocca so špargľou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
teľacej panenky12
plátkov parmskej šunky800g
bielej špargle800g
zelenej šparglešalvia
1
cibule2
paradajkyholandská omáčka
maslo
cukor
soľ
čierne mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Očistené teľacie mäso zľahka okoreníme a obalíme šalviou a parmskou šunkou.
Krok 2
Mäso rýchlo opražíme a dopečieme v rúre pri teplote 120 °C (trvá približne 30 minút, než teplota v jadre dosiahne teplotu 62 °C).
Krok 3
Konce špargle nakrájame na tenké plátky, špičky špargle oblanšírujeme.
Krok 4
Plátky špargle osmažíme spolu s cibuľou a doplníme ich nakrájanými paradajkami a maslom.
Krok 5
Pridáme soľ, trochu cukru a čierneho mletého korenia na dochutenie a podávame s mäsom a špargľovými špičkami, všetko pokvapkané trochou holandskej omáčky.