Saltimbocca so špargľou

Saltimbocca so špargľou
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
teľacej panenky
12
plátkov parmskej šunky
800g
bielej špargle
800g
zelenej špargle
šalvia
1
cibule
2
paradajky
holandská omáčka
maslo
cukor
soľ
čierne mleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Očistené teľacie mäso zľahka okoreníme a obalíme šalviou a parmskou šunkou.
Krok 2
Mäso rýchlo opražíme a dopečieme v rúre pri teplote 120 °C (trvá približne 30 minút, než teplota v jadre dosiahne teplotu 62 °C).
Krok 3
Konce špargle nakrájame na tenké plátky, špičky špargle oblanšírujeme.
Krok 4
Plátky špargle osmažíme spolu s cibuľou a doplníme ich nakrájanými paradajkami a maslom.
Krok 5
Pridáme soľ, trochu cukru a čierneho mletého korenia na dochutenie a podávame s mäsom a špargľovými špičkami, všetko pokvapkané trochou holandskej omáčky.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich