Roastbeef podľa Tomáša Kourka
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
nízkej roštenky alebo stehna2
stredné cibule5
strúčikov cesnaku2
mrkvy2
petržlenu3
lyžice rastlinného olejačierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Mäso osolíme, okoreníme a potrieme olejom.
Krok 2
Do pekáča vložíme nahrubo nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, tymian a koreňovú zeleninu. Všetko pokvapkáme olejom a navrch položíme mäso.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 240 °C, vložíme pekáč a pečieme cca 20 minút. Potom znížime teplotu na 180 °C a 20 minút dopekáme.
Krok 4
Pred krájaním je treba nechať mäso aspoň 10 minút odležať. Roastbeef možno servírovať teplý aj studený – pečenú zeleninu môžete použiť ako prílohu.
TIP:
Pokiaľ si vyberiete roštenku, je vhodné ju pred úpravou zviazať špagátom, aby mala rovnomerný tvar.