Roastbeef podľa Tomáša Kourka

Roastbeef podľa Tomáša Kourka
Čas prípravy1 hod
ObťažnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
nízkej roštenky alebo stehna
2
stredné cibule
5
strúčikov cesnaku
2
mrkvy
2
petržlenu
3
lyžice rastlinného oleja
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Mäso osolíme, okoreníme a potrieme olejom.
Krok 2
Do pekáča vložíme nahrubo nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, tymian a koreňovú zeleninu. Všetko pokvapkáme olejom a navrch položíme mäso.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 240 °C, vložíme pekáč a pečieme cca 20 minút. Potom znížime teplotu na 180 °C a 20 minút dopekáme.
Krok 4
Pred krájaním je treba nechať mäso aspoň 10 minút odležať. Roastbeef možno servírovať teplý aj studený – pečenú zeleninu môžete použiť ako prílohu. 
TIP: 
Pokiaľ si vyberiete roštenku, je vhodné ju pred úpravou zviazať špagátom, aby mala rovnomerný tvar. 
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hovädzím
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich