Plnené teľacie pliecko

Plnené teľacie pliecko
Čas prípravy2,5 hod
ObťažnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1200g
teľacieho pliecka
500g
koreňovej zeleniny
500ml
teľacieho vývaru
100g
vlašských orechov
250ml
mlieka
1
cibule
100g
staršieho bieleho pečiva
100g
sušených brusníc
1
vetvička petržlenu
1
lyžica hrubozrnnej horčice
1
vajcia
muškátová oriešok
soľ
čierne meleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Vlašské orechy nasekáme a krátko ich opečieme na panvici.
Krok 2
Nasekáme cibuľu a orestujeme ju na masle, aby zosklovatela. Zalejeme ju mliekom a necháme prehriať.
Krok 3
Prisypeme pečivo nakrájané na kocôčky a stiahneme panvicu z tepla. Pridáme orechy a sušené brusnice.
Krok 4
Pridáme nasekaný petržlen a horčicu. Vmiešame vajcia a všetko ochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom.
Krok 5
Teľacie pliecko osolíme a posypeme čiernym korením a pokryjeme pripravenou zmesou na plnku. Potom ho pevne zarolujeme a stiahneme kuchynským špagátom.
Krok 6
Roládu prudko opečieme na panvici a vyberieme.
Krok 7
Koreňovú zeleninu nakrájame a krátko ju orestujeme. Do panvice prilejeme teľací vývar, pridáme roládu a vložíme do rúry.
Krok 8
Pečieme pri 160 °C približne 2 hodiny. Podávame nakrájané na plátky s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hovädzím
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich