Plnené teľacie pliecko
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1200g
teľacieho pliecka500g
koreňovej zeleniny500ml
teľacieho vývaru100g
vlašských orechov250ml
mlieka1
cibule100g
staršieho bieleho pečiva100g
sušených brusníc1
vetvička petržlenu1
lyžica hrubozrnnej horčice1
vajciamuškátová oriešok
soľ
čierne meleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Vlašské orechy nasekáme a krátko ich opečieme na panvici.
Krok 2
Nasekáme cibuľu a orestujeme ju na masle, aby zosklovatela. Zalejeme ju mliekom a necháme prehriať.
Krok 3
Prisypeme pečivo nakrájané na kocôčky a stiahneme panvicu z tepla. Pridáme orechy a sušené brusnice.
Krok 4
Pridáme nasekaný petržlen a horčicu. Vmiešame vajcia a všetko ochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom.
Krok 5
Teľacie pliecko osolíme a posypeme čiernym korením a pokryjeme pripravenou zmesou na plnku. Potom ho pevne zarolujeme a stiahneme kuchynským špagátom.
Krok 6
Roládu prudko opečieme na panvici a vyberieme.
Krok 7
Koreňovú zeleninu nakrájame a krátko ju orestujeme. Do panvice prilejeme teľací vývar, pridáme roládu a vložíme do rúry.
Krok 8
Pečieme pri 160 °C približne 2 hodiny. Podávame nakrájané na plátky s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.