Listový šalát s teľacím mäsom, avokádo, reďkovka, cícer a chimichurri pesto

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1kg
METRO Chef Teľacie karé polené 30ml
METRO Chef Olivový olej EV 10g
Soľ Maldon2g
METRO Chef čierne korenie celé (čerstvo namleté)60g
Maslo prepustené/Ghee5g
METRO Chef tymian čerstvý20g
METRO Chef Cesnak červený čistenýŠalát:
400g
METRO Chef Šalát rezaný mix100g
METRO Chef Rukola praná čerstvá 50g
METRO Chef Mikro bylinky reďkovka 10ks
Reďkovka s vňaťou čerstvá 2ks
METRO Chef Avokádo Hass Ready to eat 400g
METRO Chef Cícer v náleve100g
METRO Chef Grana Padano lupienkyChimichurri pesto
1ks
Cibuľa červená 3ks
METRO Chef Cesnak červený lúpaný 60g
METRO Chef Petržlen hladkolistý čerstvý 60g
METRO Chef Koriander čerstvý 20g
Paprika čili červená čerstvá 1čl
čili vločky / drvené sušené 100ml
METRO Chef Olivový olej extra virgin 30ml
Vínny ocot červený 1ks
Citrón na šťavu50g
METRO Chef Grana Padano lupienky 40g
Píniové orechy 1pl
Fine Life Med kvetový slovenský 1g
METRO Chef Korenie čierne celéDoplnky:
20plátkov
METRO Chef Prosciutto plátky5ks
METRO Chef TORTILLA 12 " 90gPostup prípravy
Mäso:
1. Teľacie karé necháme odpočívať pri izbovej teplote aspoň 30 – 60 minút pred tepelnou úpravou.
2. Opracujeme a prípadne začistíme. Drezírujeme/ zviažeme pomocou špagátika.
3. Potrieme olejom, osolíme a okoreníme.
4. Opekáme na dobre rozpálenej panvici zo všetkých strán.
5. Pridáme maslo, cesnak a tymian. Opekáme a prelievame horúcim maslom.
6. Preložíme na pekáč a necháme pomaličky piecť v rúre na 90°C a na ihle 52-54°C. To by malo trvať cca 60-90 minút podľa veľkosti mäsa.
7. Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočívať asi 10 -15 minút.
8. Krájame na tenké plátky, podobne ako roastbeaf.
2. Opracujeme a prípadne začistíme. Drezírujeme/ zviažeme pomocou špagátika.
3. Potrieme olejom, osolíme a okoreníme.
4. Opekáme na dobre rozpálenej panvici zo všetkých strán.
5. Pridáme maslo, cesnak a tymian. Opekáme a prelievame horúcim maslom.
6. Preložíme na pekáč a necháme pomaličky piecť v rúre na 90°C a na ihle 52-54°C. To by malo trvať cca 60-90 minút podľa veľkosti mäsa.
7. Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočívať asi 10 -15 minút.
8. Krájame na tenké plátky, podobne ako roastbeaf.
Chimichurri pesto:
1. Píniové oriešky restujeme na panvici dozlatova.
2. Do mixéra pridáme všetky suroviny na pesto: cesnak, petržlenovú vňať, koriander, čili, píniové oriešky a parmezán.
3. Pomaly prilievame olivový olej a mixujeme na požadovanú konzistenciu.
4. Ochutíme citrónovou šťavou, červeným vinným octom a medom.
2. Do mixéra pridáme všetky suroviny na pesto: cesnak, petržlenovú vňať, koriander, čili, píniové oriešky a parmezán.
3. Pomaly prilievame olivový olej a mixujeme na požadovanú konzistenciu.
4. Ochutíme citrónovou šťavou, červeným vinným octom a medom.
Šalát:
1. Avokádo nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónom.
2. Reďkovku nakrájame na tenké plátky.
3. Cícer scedíme.
4. Trhaný šalát, rukolu a mikrobylinky zľahka premiešame.
5. Ochutíme pestom chimichurri.
2. Reďkovku nakrájame na tenké plátky.
3. Cícer scedíme.
4. Trhaný šalát, rukolu a mikrobylinky zľahka premiešame.
5. Ochutíme pestom chimichurri.
Doplnky:
1. Plátky prosciutta poukladáme na plech s papierom na pečenie.
2. Tortillu rozkrájame na trojuholníky a potrieme olivovým olejom.
3. Pečieme v rúre na 180 °C asi 12-15 minút.
2. Tortillu rozkrájame na trojuholníky a potrieme olivovým olejom.
3. Pečieme v rúre na 180 °C asi 12-15 minút.