Listový šalát s teľacím mäsom, avokádo, reďkovka, cícer a chimichurri pesto

Čas prípravy90 min
NáročnosťJednoduchá
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1kg
METRO Chef Teľacie karé polené 
30ml
METRO Chef Olivový olej EV 
10g
Soľ Maldon
2g
METRO Chef čierne korenie celé (čerstvo namleté)
60g
Maslo prepustené/Ghee
5g
METRO Chef tymian čerstvý
20g
METRO Chef Cesnak červený čistený
Šalát:
400g
METRO Chef Šalát rezaný mix
100g
METRO Chef Rukola praná čerstvá 
50g
METRO Chef  Mikro bylinky reďkovka 
10ks
Reďkovka s vňaťou čerstvá 
2ks
METRO Chef Avokádo Hass Ready to eat
400g
METRO Chef Cícer v náleve
100g
METRO Chef Grana Padano lupienky
Chimichurri pesto 
1ks
Cibuľa červená 
3ks
METRO Chef Cesnak červený lúpaný 
60g
METRO Chef Petržlen hladkolistý čerstvý 
60g
METRO Chef Koriander čerstvý 
20g
Paprika čili červená čerstvá 
1čl
čili vločky / drvené sušené 
100ml
METRO Chef Olivový olej extra virgin 
30ml
Vínny ocot červený 
1ks
Citrón na šťavu
50g
METRO Chef Grana Padano lupienky 
40g
Píniové orechy 
1pl
Fine Life Med kvetový slovenský 
1g
METRO Chef Korenie čierne celé
Doplnky:
20plátkov
METRO Chef Prosciutto plátky
5ks
METRO Chef TORTILLA 12 " 90g

Postup prípravy

Mäso:
1. Teľacie karé necháme odpočívať pri izbovej teplote aspoň 30 – 60 minút pred tepelnou úpravou.
2. Opracujeme a prípadne začistíme. Drezírujeme/ zviažeme pomocou špagátika.
3. Potrieme olejom, osolíme a okoreníme.
4. Opekáme na dobre rozpálenej panvici zo všetkých strán.
5. Pridáme maslo, cesnak a tymian. Opekáme a prelievame horúcim maslom.
6. Preložíme na pekáč a necháme pomaličky piecť v rúre na 90°C a na ihle 52-54°C. To by malo trvať cca 60-90 minút podľa veľkosti mäsa.
7. Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočívať asi 10 -15 minút.
8. Krájame na tenké plátky, podobne ako roastbeaf.
Chimichurri pesto:
1. Píniové oriešky restujeme na panvici dozlatova.
2. Do mixéra pridáme všetky suroviny na pesto: cesnak, petržlenovú vňať, koriander, čili, píniové oriešky a parmezán.
3. Pomaly prilievame olivový olej a mixujeme na požadovanú konzistenciu.
4. Ochutíme citrónovou šťavou, červeným vinným octom a medom.
Šalát:
1. Avokádo nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónom.
2. Reďkovku nakrájame na tenké plátky.
3. Cícer scedíme.
4. Trhaný šalát, rukolu a mikrobylinky zľahka premiešame.
5. Ochutíme pestom chimichurri.
Doplnky:
1. Plátky prosciutta poukladáme na plech s papierom na pečenie.
2. Tortillu rozkrájame na trojuholníky a potrieme olivovým olejom.
3. Pečieme v rúre na 180 °C asi 12-15 minút.
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich