Konfitované hovädzie líčka s jesennou zeleninou, gaštanmi a pečenými zemiačikmi

Čas prípravy50 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
750g
Hovädzie líčka konfitované chladené
80g
aro Bravčová masť škvarená
250g
polievková zmes
1ml
menšia cibuľa 
2pl
paradajkového pretlaku
2ml
strúčiky cesnaku
100ml
bobkový list, nové korenie, čierne celé korenie
1g
vetvička tymian čerstvý
2dcl
červené víno
750g
zemiaky predvarené gulôčky v šupke
50ml
METRO Chef olivový olej extra panenský soľ maldon
500g
METRO Chef cvikla predvarená
500g
koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen)
1000g
tekvica Hokkaido
2ks
cibuľa
100g
METRO Chef gaštany
2
METRO Chef olivový olej extra panenský
1
tymian čerstvý
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Konfitované hovädzie líčka odbalíme, šťavu zlejeme a odložíme a mäso rozdelíme na kusy.
Krok 2
Na bravčovej masti opečieme nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) a cibuľu do zlatista.
Krok 3
Pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme.
Krok 4
Do hrnca pridáme mäso, cesnak, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie.
Krok 5
Podlejeme červeným vínom a odloženou šťavou z mäsa. Pridáme vetvičku tymianu. 
Krok 6
Dáme piecť do rozohriatej rúry. Nakoľko je mäso už konfitované, takto potrvá len veľmi krátko.
Krok 7
Mäso vyberieme a zeleninu s omáčkou prepasírujeme cez sitko (alebo rozmixujeme) a zredukujeme podľa potreby na požadovanú hustotu. 
Krok 8
Zemiačiky odbalíme a pokrájame na štvrtiny. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozložíme nakrájané zemiačiky. Omastíme ich olivovým olejom. Nesolíme! Pečieme ich pri teplote 190-200 °C asi 15 minút. Solíme až po upečení. 
Krok 9
Tekvicu dôkladne očistíme a nakrájame na kúsky.
Krok 10
Tak isto nakrájame aj mrku, zeler či petržlen.
Krok 11
Repu odbalíme, scedíme, osušíme a nakrájame na požadovaný tvar. 
Krok 12
Bielu cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Krok 13
Každú zeleninu osobitne (koreňová zelenina, tekvica, repa, cibuľa) premiešame s olejom, soľou a korením a dáme piecť do mäkka spoločne aj s tymianom. Tak isto pripravíme aj gaštany (môžeme ich dať pripravovať spolu so zemiakmi). 
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich