Hovädzí hamburger s pečenou slaninou, zeleninovým reliche a čedarom

Hovädzí hamburger s pečenou slaninou, zeleninovým reliche a čedarom
Čas prípravy40 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Hovädzí hamburger
4 x 75g
Mega hamburger sezamový
Zmes trhaných šalátov
Šalát Frisée bielený
Shiso zelené
1000g
anglická slanina lisovaná, plátky
100g
Čedar syr plátky
Paprika čerstvá, červená
Paprika čerstvá, žltá
Baklažán čerstvý
Cuketa
olivový olej
Morská soľ hrubá

Postup prípravy

Príprava mäsa a doplnkov:
1. Hamburgery pred podávaním opečieme na panvici alebo na grile z oboch strán dozlatista, na stupeň prepečenosti „medium“.
2. Listové šaláty umyjeme, odstredíme vodu, natrháme a pripravíme na servírovanie.
3. Anglickú zeleninu nakrájame na tenké plátky 1,5 mm hrubé, vložíme do gastronádoby s papierom na pečenie a pečieme v konvektomate na 180 °C, dochrumkava, cca 15 minút.
4. Potom ihneď servírujeme, syr čedar nakrájame na tenké plátky 2 mm hrubé.
Príprava zeleninového reliche:
1. Umytú, jadier zbavenú papriku nakrájame na kocky s veľkosťou 1,5 cm.
2. Rovnakým spôsobom nakrájame aj umyté baklažány a cuketu.
3. Nakrájanú zeleninu opekáme na suchej panvici do zafarbenia, potom ju ochutíme olivovým olejom a soľou.
4. Takto pripravenú zeleninu použijeme do hamburgerov.
Servírovanie:
1. Hamburgerovú žemľu prekrojíme na polovice, prekrojenými stranami ju položíme na gril či panvicu a opečieme ich do zafarbenia.
2. Následne vrstvíme na spodnú časť žemle listové šaláty, opečenú zeleninu, opečený hamburger s plátkom čedaru, ktorý zapečieme pod salamandrom.
3.  Naň aranžujeme prepečený plátok chrumkavej slaniny a šalátu frisée.
4.  Takto pripravený hamburger priklopíme druhou polovicou rozpečenej žemle, preložíme na teplý tanier a doplníme zvyšnými listami šalátu a shiso bylinkou.
Servirovanie:
1. Najskôr dáme na nahriaty tanier baklažánové pyré a pomocou lyžice ho pekne roztiahneme do slzy či iného tvaru.
2. Flank steak nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme soľou Maldon.
3. Pokrm doplníme ochuteným listovým šalátikom.
Tipy šéfkuchára:
1. Listové šaláty nekrájame, ale smerom od rebra trháme. Šalát tak zostane krehký.
2. Zo špeciálnych steakových mias sa neodstraňuje tuk, pretože je dôležitou chuťovou súčasťou mäsa.
3. Prepečené mäso je tuhé a húževnaté, a tak ho pripravujte v škále stupňa prepečenosti od rare do medium well
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hovädzím
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich