Hovädzí burger s guacamole

Hovädzí burger s guacamole
Čas prípravy45 min
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
hovädzieho mäsa (chuck roll)
4
maslové žemle na burgery
4
plátky čedaru
2
avokáda
1/2
limetky
1/2
šalotky
1/2
zväzku koriandra
1
červená cibuľa
2
paradajky
6
lyžíc chipotle majonézy
1
lyžica masla
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Avokádo olúpajte a zbavte kôstky. Rozmačkajte ho v miske spoločne s nasekanou šalotkou, koriandrom a limetkovou šťavou. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Krok 2
Mäso očistite, nakrájajte na väčšie kocky a nameľte v mlynčeku na mäso (stredne hrubý nadstavec). Z mletého mäsa odvážte jednotlivé porcie (à 175 až 200 g). Mäso zbytočne nemieste a vyformujte do tvaru burgerov, uprostred mierne premačknite. Mäso by malo byť o kúsok väčšie než žemľa.
Krok 3
Pripravené burgery z oboch strán výrazne osoľte a okoreňte. Potrite olejom a dajte piecť na rozpálenú liatinovú panvicu. Pečte dohromady okolo 6 až 8 minút podľa požadovaného stupňa prepečenia. V polovici pečenia pridajte syr a nechajte ho rozpustiť.
Krok 4
Pripravené burgery dajte nabok. Žemle nakrojte a opečte na rozohriatom masle. Burgery zostavte z opečenej žemle, ktorú potrete majonézou. Pridajte plátok mäsa, paradajku, cibuľu a vrstvu guacamole.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich