Grilovaný flap steak s pikantným baklažánom a paradajkami

Grilovaný flap steak s pikantným baklažánom a paradajkami
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
Flap steaku
1
baklažán
1
paprika
2
červené sladké papriky
2
vetvičky čerešňových paradajok
2
strúčiky cesnaku
2
citróny
4
lyžice olivového oleja
4
lyžice vínneho octu
čerstvé bylinky
chilli vločky
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Baklažán a papriky dajte vcelku na rozpálený gril a nechajte postupne zo všetkých strán spáliť. Papriky prikryte, nechajte zmäknúť a olúpajte. Baklažán vydlabte. Čerešňové paradajky grilujte do zmäknutia. Citrón rozkrojte na polovicu a grilujte do zmäknutia.
Krok 2
V miske zmiešajte baklažán s nakrájanou paprikou a nasekaným cesnakom. Výrazne dochuťte octom, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a chilli vločkami. Pridajte paradajky, čerstvé bylinky a nechajte odležať.
Krok 3
Flap steak osušte a z obidvoch strán výrazne osoľte. Grilujte sprudka na priamom žiare z obidvoch strán (z každej strany 2 až 3 minúty). Preneste na mierny nepriamy žiar a nechajte dôjsť na požadovaný stupeň prepečenia. Steak dajte na stranu a nechajte 10 minút dôjsť. Nakrájajte na centimetrové plátky cez vlákno. Podávajte s pripravenou zeleninou a citrónom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich