Grilovaný flap steak s pikantným baklažánom a paradajkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
Flap steaku1
baklažán1
paprika2
červené sladké papriky2
vetvičky čerešňových paradajok2
strúčiky cesnaku2
citróny4
lyžice olivového oleja4
lyžice vínneho octučerstvé bylinky
chilli vločky
čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Baklažán a papriky dajte vcelku na rozpálený gril a nechajte postupne zo všetkých strán spáliť. Papriky prikryte, nechajte zmäknúť a olúpajte. Baklažán vydlabte. Čerešňové paradajky grilujte do zmäknutia. Citrón rozkrojte na polovicu a grilujte do zmäknutia.
Krok 2
V miske zmiešajte baklažán s nakrájanou paprikou a nasekaným cesnakom. Výrazne dochuťte octom, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a chilli vločkami. Pridajte paradajky, čerstvé bylinky a nechajte odležať.
Krok 3
Flap steak osušte a z obidvoch strán výrazne osoľte. Grilujte sprudka na priamom žiare z obidvoch strán (z každej strany 2 až 3 minúty). Preneste na mierny nepriamy žiar a nechajte dôjsť na požadovaný stupeň prepečenia. Steak dajte na stranu a nechajte 10 minút dôjsť. Nakrájajte na centimetrové plátky cez vlákno. Podávajte s pripravenou zeleninou a citrónom.