Chilli con carne s čokoládou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
750g
mletého hovädzieho mäsa500ml
vývaru500g
konzervovaných paradajok125g
mliečnej čokolády2
plechovky červených fazúľ2
plechovky kukurice2
cibule1
strúčik cesnaku1
lyžička rímskej rasce1
lyžica paradajkového pyré6
paradajok3
papriky2
čerstvé chilli papričky1
chilli paprička Habaneroolej
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Nasekáme cibuľu a cesnak a vo veľkej panvici ich zľahka orestujeme na troche oleja.
Krok 2
Pridáme mleté mäso, ochutíme ho soľou, čiernym mletým korením a rascou a opražíme.
Krok 3
Zmes schladíme vývarom. Primiešame konzervované paradajky, paradajkové pyré, kukuricu a fazuľu.
Krok 4
Nakrájame paradajky a papriky, čili papričky zbavíme semienok a nasekáme ich najemno. Zeleninu vmiešame do obsahu panvice a zvoľna varíme asi 90 minút.
Krok 5
Prisypeme nastrúhanú čokoládu a necháme ju zvoľna rozpustiť. Zmes varíme na miernom plameni ešte pol hodiny a podávame s mäsovými guľkami.
Poznámka:
Pri manipulácii s mletým mäsom dbajte na prísne hygienické opatrenia – pracovnú plochu, nástroje, ruky aj oblečenie udržujte v čistote. Používajte maximálne kvalitné a čerstvé mäso – skladujte ho pri správnej teplote a rozmrazte tesne pred použitím. Kuchynské náčinie (mlynček, nože, doštičku) používajte výhradne na spracovanie mäsa.