Chilli con carne s čokoládou

Chilli con carne s čokoládou
Čas prípravy140 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií8

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
750g
mletého hovädzieho mäsa
500ml
vývaru
500g
konzervovaných paradajok
125g
mliečnej čokolády
2
plechovky červených fazúľ
2
plechovky kukurice
2
cibule
1
strúčik cesnaku
1
lyžička rímskej rasce
1
lyžica paradajkového pyré
6
paradajok
3
papriky
2
čerstvé chilli papričky
1
chilli paprička Habanero
olej
čierne mleté korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Nasekáme cibuľu a cesnak a vo veľkej panvici ich zľahka orestujeme na troche oleja.
Krok 2
Pridáme mleté mäso, ochutíme ho soľou, čiernym mletým korením a rascou a opražíme.
Krok 3
Zmes schladíme vývarom. Primiešame konzervované paradajky, paradajkové pyré, kukuricu a fazuľu.
Krok 4
Nakrájame paradajky a papriky, čili papričky zbavíme semienok a nasekáme ich najemno. Zeleninu vmiešame do obsahu panvice a zvoľna varíme asi 90 minút.
Krok 5
Prisypeme nastrúhanú čokoládu a necháme ju zvoľna rozpustiť. Zmes varíme na miernom plameni ešte pol hodiny a podávame s mäsovými guľkami.
Poznámka:
Pri manipulácii s mletým mäsom dbajte na prísne hygienické opatrenia – pracovnú plochu, nástroje, ruky aj oblečenie udržujte v čistote. Používajte maximálne kvalitné a čerstvé mäso – skladujte ho pri správnej teplote a rozmrazte tesne pred použitím. Kuchynské náčinie (mlynček, nože, doštičku) používajte výhradne na spracovanie mäsa.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich