Ázijské hovädzie líčka

Ázijské hovädzie líčka

Čas prípravy
:
3,5 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
Hovädzia glejovka
2kg
6 hovädzích líčok 
1000ml
teľacieho vývaru
100ml
pravej sójovej omáčky
200ml
saké
150ml
ryžového octu
100ml
medu
100g
zázvoru
4
strúčky cesnaku
2
cibule
2
stopky zeleru
2
mrkvy
1
pór
čili paprička
2
steblá citrónovej trávy
3
hviezdičky badiánu
2
celé škorice
1
polievková lyžica celého čierneho korenia
2
bobkové listy
1
vanilkový struk
arašidový olej
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Olúpané strúčky cesnaku a zázvor nasekáme najemno, očistenú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.
Krok 2
Citrónovú trávu stlačíme plochou stranou noža a nakrájame ju na menšie časti. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme.
Krok 3
Líčka sprudka opečieme na arašidovom oleji, osolíme a odložíme bokom.
Krok 4
V rovnakom hrnci krátko orestujeme nakrájanú zeleninu a zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou a saké.
Krok 5
Pridáme všetky ostatné ingrediencie, nádobu priklopíme a varíme na miernom plameni približne 3 hodiny.
Krok 6
Po uvarení vyberieme mäso a odložíme ho na teplé miesto. Omáčku zredukujeme do krémovitú konzistenciu.
Krok 7
Mäso opatrne nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s hovädzím
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich