Ázijské hovädzie líčka
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
Hovädzia glejovka2kg
6 hovädzích líčok 1000ml
teľacieho vývaru100ml
pravej sójovej omáčky200ml
saké150ml
ryžového octu100ml
medu100g
zázvoru4
strúčky cesnaku2
cibule2
stopky zeleru2
mrkvy1
pórčili paprička
2
steblá citrónovej trávy3
hviezdičky badiánu2
celé škorice1
polievková lyžica celého čierneho korenia2
bobkové listy1
vanilkový strukarašidový olej
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Olúpané strúčky cesnaku a zázvor nasekáme najemno, očistenú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.
Krok 2
Citrónovú trávu stlačíme plochou stranou noža a nakrájame ju na menšie časti. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme.
Krok 3
Líčka sprudka opečieme na arašidovom oleji, osolíme a odložíme bokom.
Krok 4
V rovnakom hrnci krátko orestujeme nakrájanú zeleninu a zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou a saké.
Krok 5
Pridáme všetky ostatné ingrediencie, nádobu priklopíme a varíme na miernom plameni približne 3 hodiny.
Krok 6
Po uvarení vyberieme mäso a odložíme ho na teplé miesto. Omáčku zredukujeme do krémovitú konzistenciu.
Krok 7
Mäso opatrne nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame.