Vyprážaný bravčový tomahawk, štuchané zemiaky a feniklový šalát

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4ks
bravčový tomahawk cca 300g50g
hladkej múky2
vajcia200g
panko strúhanky300g
prepusteného maslasoľ a korenie
500g
zemiakov (varný typ A)2
lahôdkovej cibuľky100g
masla60g
Creme Fraiche alebo kyslej smotany50ml
mlieka alebo smotany5g
hladkolistej petržlenovej vňate, pažítkysoľ a čerstvo namleté čierne korenie
1
menší fenikel1
šalátová uhorka1zväzok
reďkovky2PL
citrónovej šťavyčerstvý kôpor
olivový olej EV
Postup prípravy
Krok 1:
Bravčový tomahawk osolíme, okoreníme a obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach a panko strúhanke. Strúhanku do mäsa nevtláčame, aby ostala chrumkavá a vystupovala na povrch.
Krok 2:
Tomahawk vyprážame v prepustenom masle pri teplote 170 ° tak, aby počas smaženia celý plával v rozpustenom masle. Hotový je, keď má strúhanka zlatožltú farbu.
Krok 3:
Na štuchané zemiaky uvaríme zemiaky v šupe domäkka, scedíme a olúpeme.
Krok 4:
Roztlačíme spolu s maslom a crme fraiche (alebo kyslou smotanou), podľa potreby pridáme teplé mlieko alebo smotanu na šľahanie, osolíme a okoreníme.
Krok 5:
Lahôdkovú cibuľku a petržlenovú vňať pokrájame nadrobno a vmiešame ku zemiakom.
Krok 6:
Na šalát: umytú zeleninu - fenikel, uhorku a reďkovku pomocou mandolíny nakrájame na tenké plátky a vložíme do misy. Osolíme, pridáme najemno nakrájaný kôpor a kvapku citrónovej šťavy.
Krok 7:
Na dresing dáme do misy citrónovú šťavu a ochutíme s cukrom, soľou a primiešame olivový olej. Šalát s dresingom zľahka premiešame.