Vyprážaný bravčový tomahawk, štuchané zemiaky a feniklový šalát 

Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4ks
bravčový tomahawk cca 300g
50g
hladkej múky
2
vajcia
200g
panko strúhanky
300g
prepusteného masla
soľ a korenie
500g
zemiakov (varný typ A)
2
lahôdkovej cibuľky
100g
masla
60g
Creme Fraiche alebo kyslej smotany
50ml
mlieka alebo smotany
5g
hladkolistej petržlenovej vňate, pažítky
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
1
menší fenikel
1
šalátová uhorka
1zväzok
reďkovky
2PL
citrónovej šťavy
čerstvý kôpor
olivový olej EV

Postup prípravy

Krok 1:
Bravčový tomahawk osolíme, okoreníme a obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach a panko strúhanke. Strúhanku do mäsa nevtláčame, aby ostala chrumkavá a vystupovala na povrch.
Krok 2:
Tomahawk vyprážame v prepustenom masle pri teplote 170 ° tak, aby počas smaženia celý plával v rozpustenom masle. Hotový je, keď má strúhanka zlatožltú farbu.
Krok 3:
Na štuchané zemiaky uvaríme zemiaky v šupe domäkka, scedíme a olúpeme.
Krok 4:
Roztlačíme spolu s maslom a crme fraiche (alebo kyslou smotanou), podľa potreby pridáme teplé mlieko alebo smotanu na šľahanie, osolíme a okoreníme.
Krok 5: 
Lahôdkovú cibuľku a petržlenovú vňať pokrájame nadrobno a vmiešame ku zemiakom.
Krok 6:
Na šalát: umytú zeleninu - fenikel, uhorku a reďkovku  pomocou mandolíny nakrájame na tenké plátky a vložíme do misy. Osolíme, pridáme najemno nakrájaný kôpor a kvapku citrónovej šťavy.
Krok 7:
Na dresing dáme do misy citrónovú šťavu a ochutíme s cukrom, soľou a primiešame olivový olej.  Šalát s dresingom zľahka premiešame.
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich