Šunka od kosti s hubovou majonézou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
šunky s kosťou2[No gtext in field]
bravčových nožičiek200g
koreňovej zeleniny2
cibulehrsť korenia na divinu
2
strúčiky cesnaku5
šalotiekvínny ocot
čierne korenie
200g
petržlenovej vňate3
žĺtky200ml
slnečnicového oleja2
polievkové lyžice rozmixovaných sušených húb1
citrónworchester
tabasco
čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Šunku dáme spolu s nožičkami variť do studenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu, korenie na divinu a pomaly varíme domäkka.
Krok 2
Po uvarení šunku oberieme od kosti a poobkrajujeme kožu, ktorú namelieme.
Krok 3
Vývar zredukujeme na polovicu a pridáme namleté kože. Dochutíme vínnym octom, nastrúhaným cesnakom, nakrájanými šalotkami, soľou, korením a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Krok 4
Vychladnutú šunku obaľujeme vo vzniknutej zmesi a natlačíme do formy.
Krok 5
Necháme vychladnúť do druhého dňa a potom podávame s hubovou majonézoua cibuľou.