Šunka od kosti s hubovou majonézou

Šunka od kosti s hubovou majonézou
Čas prípravy2,5 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
šunky s kosťou
2[No gtext in field]
bravčových nožičiek
200g
koreňovej zeleniny
2
cibule
hrsť korenia na divinu
2
strúčiky cesnaku
5
šalotiek
vínny ocot
čierne korenie
200g
petržlenovej vňate
3
žĺtky
200ml
slnečnicového oleja
2
polievkové lyžice rozmixovaných sušených húb
1
citrón
worchester
tabasco
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Šunku dáme spolu s nožičkami variť do studenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu, korenie na divinu a pomaly varíme domäkka.
Krok 2
Po uvarení šunku oberieme od kosti a poobkrajujeme kožu, ktorú namelieme.
Krok 3
Vývar zredukujeme na polovicu a pridáme namleté kože. Dochutíme vínnym octom, nastrúhaným cesnakom, nakrájanými šalotkami, soľou, korením a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Krok 4
Vychladnutú šunku obaľujeme vo vzniknutej zmesi a natlačíme do formy.
Krok 5
Necháme vychladnúť do druhého dňa a potom podávame s hubovou majonézoua cibuľou.
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich