Šunka z prasiatka s chrenovou espumou

Šunka z prasiatka s chrenovou espumou
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
šunky z prasiatka
100g
žltej cibule
150g
mrkvy
120g
zeleru
5g
celého čierneho korenia
5g
celého nového korenia
2g
bobkového listu
chrenová espuma
500g
smotany (33 %) 
100g
sterilizovaného chrenu
10g
soli
20g
cukru
150g
srdiečok hlávkového šalátu
80g
chilli žeruchy
20g
skalnej pažítky
20g
shiso byliniek
20g
žeruchy Mustard
20g
žeruchy Tahoon
4g
kvetov sirôtky 
4g
kvetov margaréty žltej
4g
kvetov klinčeka
300g
orechového chleba
100g
lúčneho medu

Postup prípravy

Príprava šunky:
1. Cibuľu, mrkvu a zeler ošúpeme a prekrojíme na štvrtiny.
2. Šunku opláchneme, vložíme ju do hrnca so studenou vodou a pridáme očistenú zeleninu a korenie. privedieme do varu, potom znížime príkon na strednú teplotu a varíme miernym varom domäkka približne 1,5 – 2 hodiny.
3. po uvarení šunku opatrne vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.
Príprava espumy:
1. Do malého hrnca nalejeme smotanu, pridáme chren a ochutíme soľou a cukrom. Zmes varíme veľmi miernym varom (ťahaním) približne 10 minút, vymixujeme, precedíme cez jemné sitko a necháme vychladnúť.
2. Potom ju nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky a pomocou dvoch bômb vytvoríme espumu.
3. Fľašu s espumou uchovávame v chlade až do podávania.
Príprava chipsov:
Mrazený orechový chlieb nakrájame pomocou nárezového stroja na tenké plátky, rozložíme na plech s papierom na pečenie a necháme vyschnúť.
Podávanie:
1. Doprostred taniera vytvoríme lôžko z čili žeruchy a položíme naň zatrimovaný list šalátu.
2. Na antikorovom pláte rozložíme tenko nakrájanú šunku, ktorú pokvapkáme medom a natemperujeme ju opaľovacou pištoľou.
3. Šunku vložíme do listu, striekneme na ňu chrenovú espumu, do nej naaranžujeme opláchnuté a odkvapkané druhy žeruchy a okvetné lístky jedlých kvetov.
4. Na tanier umiestnime chlebový čips a pokvapkáme medom. nakoniec v kryo nádobe vymrazíme pomocou dusíka lyžicu espumy a list šalátu (po jednom kuse na porciu), mrazenú espumu premiestnime na tanier a list rozdrvíme pomocou dlane.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich