Pikantné klobásové kebaby a šalát z grilovaného baklažánu a cíceru

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
Klobásové kebaby:
400g
kvalitných klobás Salsiccia 1lyžička
strúhaného čerstvého zázvoru1
zelená čili paprička1
čerstvá červená čili paprička2lyžičky
METRO Chef dijonskej horčice2strúčiky
METRO Chef cesnaku1ks
METRO Chef citrón - kôra2ks
lahôdkovej cibuľky3-4vetvičky
METRO Chef koriandra čerstvého1pl
rastlinného oleja5ks
pita chliebMETRO Chef Dressing Kebab
Šalát z grilovaného baklažánu a cíceru:
400g
METRO Chef cíceru (sterilizovaný)1väčší
METRO Chef baklažán1-2
Fine Life červené papriky1hlavička
celého cesnaku1zväzok
METRO Chef petržlenovej vňate1ČL
METRO Chef rímskej rasce mletej3PL
METRO Chef olivového oleja1
METRO Chef citrón na šťavusoľ, korenie podľa chuti
Postup prípravy
Klobásové kebaby:
1. Drevené ihlice vopred namočíme do vody.
2. Čerstvú taliansku klobásu Salsiccia vytlačíme z črievka do misky a pridáme nastrúhaný zázvor, nasekané čili papričky, dijónsku horčicu, nastrúhaný cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru, jemne nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájaný čerstvý koriander.
3. Všetko dôkladne premiešame a vytvoríme placky / fašírky, ktoré vyformujeme na pripravené ihlice.
4. Rozohrejeme gril (potrieme olejom) a grilujeme na strednom ohni asi 4 minúty z každej strany.
2. Čerstvú taliansku klobásu Salsiccia vytlačíme z črievka do misky a pridáme nastrúhaný zázvor, nasekané čili papričky, dijónsku horčicu, nastrúhaný cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru, jemne nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájaný čerstvý koriander.
3. Všetko dôkladne premiešame a vytvoríme placky / fašírky, ktoré vyformujeme na pripravené ihlice.
4. Rozohrejeme gril (potrieme olejom) a grilujeme na strednom ohni asi 4 minúty z každej strany.
Šalát z grilovaného baklažánu a cíceru:
1. Predhrejeme gril na cca 220 °C.
2. Odrežeme vrch cesnakovej hlavy a pokvapkáme olivovým olejom.
3. Baklažán, papriku a cesnak poukladáme na grilovaciu panvicu alebo alobalovú misku. Baklažán niekoľkokrát popicháme vidličkou a spolu s paprikou potrieme olejom.
4. Grilujeme v uzavretom grile cca 35-40 minút alebo kým paprika nezčernie a baklažán nezmäkne.
5. Zeleninu necháme mierne vychladnúť a ošúpeme.
6. Grilovanú zeleninu nakrájame na malé kocky.
7. V miske zmiešame cícer, nakrájanú zeleninu, petržlenovú vňať, rímsku rascu. Vytlačíme pečené strúčiky cesnaku zo šupky a pridajte ich do misky spolu s citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dochutíme soľou a korením.
2. Odrežeme vrch cesnakovej hlavy a pokvapkáme olivovým olejom.
3. Baklažán, papriku a cesnak poukladáme na grilovaciu panvicu alebo alobalovú misku. Baklažán niekoľkokrát popicháme vidličkou a spolu s paprikou potrieme olejom.
4. Grilujeme v uzavretom grile cca 35-40 minút alebo kým paprika nezčernie a baklažán nezmäkne.
5. Zeleninu necháme mierne vychladnúť a ošúpeme.
6. Grilovanú zeleninu nakrájame na malé kocky.
7. V miske zmiešame cícer, nakrájanú zeleninu, petržlenovú vňať, rímsku rascu. Vytlačíme pečené strúčiky cesnaku zo šupky a pridajte ich do misky spolu s citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dochutíme soľou a korením.
Servis
1. Pita chlieb rozkrájame na polovice a opečieme na gril z oboch strán.
Klobásové kebaby podávame so šalátom, dresingom a grilovaným pita chlebom.
Klobásové kebaby podávame so šalátom, dresingom a grilovaným pita chlebom.