Pikantné klobásové kebaby a šalát z grilovaného baklažánu a cíceru

Čas prípravy60 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Klobásové kebaby:
400g
kvalitných klobás Salsiccia 
1lyžička
strúhaného čerstvého zázvoru
1
zelená čili paprička
1
čerstvá červená čili paprička
2lyžičky
METRO Chef dijonskej horčice
2strúčiky
METRO Chef cesnaku
1ks
METRO Chef citrón - kôra
2ks
lahôdkovej cibuľky
3-4vetvičky
METRO Chef koriandra čerstvého
1pl
rastlinného oleja
5ks
pita chlieb
METRO Chef Dressing Kebab
Šalát z grilovaného baklažánu a cíceru:
400g
METRO Chef cíceru (sterilizovaný)
1väčší
METRO Chef baklažán
1-2
Fine Life červené papriky
1hlavička
celého cesnaku
1zväzok
METRO Chef petržlenovej vňate
1ČL
METRO Chef rímskej rasce mletej
3PL
METRO Chef olivového oleja
1
METRO Chef citrón na šťavu
soľ, korenie podľa chuti

Postup prípravy

Klobásové kebaby:
1. Drevené ihlice vopred namočíme do vody.
2. Čerstvú taliansku klobásu Salsiccia vytlačíme z črievka do misky a pridáme nastrúhaný zázvor, nasekané čili papričky, dijónsku horčicu, nastrúhaný cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru, jemne nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájaný čerstvý koriander.
3. Všetko dôkladne premiešame a vytvoríme placky / fašírky, ktoré vyformujeme na pripravené ihlice.
4. Rozohrejeme gril (potrieme olejom) a grilujeme na strednom ohni asi 4 minúty z každej strany.
Šalát z grilovaného baklažánu a cíceru:
1. Predhrejeme gril na cca 220 °C.
2. Odrežeme vrch cesnakovej hlavy a pokvapkáme olivovým olejom.
3. Baklažán, papriku a cesnak poukladáme na grilovaciu panvicu alebo alobalovú misku. Baklažán niekoľkokrát popicháme vidličkou a spolu s paprikou potrieme olejom.
4. Grilujeme v uzavretom grile cca 35-40 minút alebo kým paprika nezčernie a baklažán nezmäkne.
5. Zeleninu necháme mierne vychladnúť a ošúpeme.
6. Grilovanú zeleninu nakrájame na malé kocky.
7. V miske zmiešame cícer, nakrájanú zeleninu, petržlenovú vňať, rímsku rascu. Vytlačíme pečené strúčiky cesnaku zo šupky a pridajte ich do misky spolu s citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dochutíme soľou a korením.
Servis
1. Pita chlieb rozkrájame na polovice a opečieme na gril z oboch strán.

Klobásové kebaby podávame so šalátom, dresingom a grilovaným pita chlebom.
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich