Pečené bravčové plece, chlpaté knedle a špenát

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
750g
bravčové plece bez kosti100g
cibuľa20 g
hladká múka300ml
vývar (príp. voda)rasca celá
mleté čierne korenie
soľ
<b>Chlpaté knedle</b>
1200g
zemiaky varný typ B60g
vajcia300g
hrubá múka50g
škvarená masť<b>Špenát</b>
750g
špenát listový praný75g
maslo80g
cibuľa2-3strúčiky
cesnaku50g
METRO Chef pražená cibuľa na dozdobeniePostup prípravy
Krok 1
Bravčové plece rozdelíme po vlákne na kusy ( prípadne drezírujeme) , potrieme olejom a cesnakom , osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
Krok 2
Najskôr pečieme na 230 °C cca 10 minút, potom znížime teplotu dopečieme na 170 °C do mäkka.
Krok 3
Šťavu zlejeme , odvaríme všetku tekutinu a zaprášime múkou, restujeme dozlatova , zalejeme vývarom, rozšľaháme metlou a prevaríme asi 15 minút . Prípadne ešte dochutíme.
Krok 4
V kastróliku rozpustíme maslo a necháme restovať nakrájaný cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu. Následne vložíme listy špenátu a zľahka ich na masle prehrejeme. Osolíme a okoreníme.
Krok 5
Polovicu zemiakov uvaríme v šupke( najlepšie deň vopred). Ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 6
Druhú polovicu surových zemiakov olúpeme a taktiež nastrúhame. Vodu dôkladne vytlačíme a pridáme k vareným zemiakom.
Krok 7
Pridáme múku a rozdrobíme na strapaté cesto. Pridáme soľ, vajcia a zľahka premiešame.
Krok 8
Odoberáme kúsky cesta a pomocou lyžice tvarujeme halušky, ktoré ihneď vkladáme do vriacej vody. Uvarené ich potrieme masťou.
Krok 9
Mäso nakrájame a podávame so špenátom, šťavou z mäsa a chlpatými knedľami posypanými smaženou cibuľkou